10 Ekim 2011 Pazartesi

Masadan İn Sahada Oyna Arda Turan...

Son yıllarda söylediği sözün ya da davranışın arkasında duramayıp iki günde çark eden ''Yanlış anlaşıldım'' demek zorunda kalan kişiler moda oldu...Eskiden böyle yapanlara kıvırma çık masada oyna denirdi...Almanya maçı devam ederken oyundan alınan Arda'nın Hiddink'e tavrı o günden beri konuşuluyor...Rica ediyorum ilk iki fotoğrafa bir daha bakın...Soyunma odasına gitmek için hocasından izin alan bir kişi mi görüyorsunuz yoksa beni niye çıkartıp seyirciye ıslıklatıyorsun diye dayılanan bir futbolcunun akıl yoksunluğunu mu?
Hiddink mantıklı bir düşünce ile dakika olmuş 70...Son 20 dk. da bu Almanya'dan puan almak zor,en etkili oyuncumu üç gün sonraki maçı düşünerek çıkarayım derken Arda'nın tavrı bu işte.Arda'nın Oğuz Çetin'in ve Hiddink'in vücut diline bakın...Kendine Ergun Pembe'yi değil Emre Belözoğlu'nu örnek alan Arda Turan'ın yaptığı bence çok düşüncesizce.


Bugün Arda Turan eğer İspanya ligine transfer olduysa senelerdir Avrupa kupalarında başarısız olan ya da hiç olmayan Galatasaray performansından çok Milli takım sayesindedir.Belki de dünya futbolunda büyük bir saygınlığı olan Hiddink'ten referans alınmıştır.


Türk futbolunda 2008 Avrupa şampiyonası performansının üzerine hiç koymamış bir Arda Turan gerçeği var maalesef.Galatasaray yönetimin verdiği 10 numara ve kaptanlık sonrası kişisel gelişimden çok,saha dışı olaylarla gündeme geldi hep.İnsafsızca eleştiren hatta hakaret edenler kadar o da hatalıydı bazı dönemlerde.İşine konsantre olmak yerine herkese cevap yetiştirmeye çalışan mahallenin bitirim delikanlısına döndü çoğu zaman.Yarın Play off oynama hakkını elde edeceğimizi umuyorum.Arda Turan'ın kariyeri boyunca maddi manevi Türk futbolundan ne aldığını ne verdiğini başka bir yazıda tekrar gündeme getiririm.

2 yorum:

Nihat ONUR dedi ki...

Şu adamdan bahsederek bokunu çıkarmayalım artık !!
Arda diye bir zamanlar bir futbolcumuz vardı ,götü kocamandı,kafası büyüktü ,10 numara idi ,taraftarın sevdiğine fenevli abilerinin izninde giderek ihanet eden bir arda ......
Allah rahmet eylesin....

Adsız dedi ki...

Bence gol atmak ya da attırmak için koşan, yorulan, hırslanan bir futbolcunun oyundan çıkarılınca kızması, üzülmesi normal. Adam o an düşünmüyor ki bir sonraki maçı falan.

Hatta tersi anormal olurdu. Hiç beklemediğin ve oyunu çevirebileceğini düşündüğün bir noktada oyundan çık, sonra da hiç birşey olmamış gibi git yerine otur. Bence biraz zor. (Yapana saygı duyarız ama her futbolcudan beklemek doğru değil.)

Önemli olan bundan sonra nasıl davranacağı, hocasına hak verecek mi yoksa aynı kafada devam mı edecek?