4 Ekim 2011 Salı

Arda Kafa Nereye Sen Oraya...

Şunu net olarak anladım ki Arda,İspanya'da başarılı olamayacak...Nereden mi çıkardım? Kafası hala burada o yüzden.

Yeteneği onu yurt dışına taşıdı ancak kafası geri getirecek galiba.Çok kötü geçen bir sezon sonrası hem de o dönem sakatlık ile boğuşuyorken,takım kaptanı olduğu için bir kısım taraftar tarafından acımasızca eleştirildi.Zaten aklında olan Avrupa liglerinde oynama isteği o dönemde iyice tavan yaptı.Neden,nasıl derken sonuçta A.Madrid futbolcusu oldu.Dünyanın en iyi iki liginden birine ve onunda neredeyse Barcelona ve Real Madrid'ten sonra ligin en popüler takımına gitmişken hala her gördüğü mikrofona konuşup geçmişten kopamıyor.Nihat Kahveci,Tugay Kerimoğlu'nun yurt dışında çok başarılı olup saygın bir kariyer edinmesinin en büyük nedenlerinden biri,bu toprakları unutup işlerine konsantre olmalarıydı.Rijkaard,Nonda,Mehmet Topal vb. kulüpten ayrılırken plaket verilip veda edilmişti.Bana plaket verilmedi diye ağlayan paşazadeye sormak lazım? Adeta kaçarcasına gitmedin mi?Fatih Terim bile transferini televizyondan öğrendi.


Tıpkı Hakan Şükür gibi konuştukça sevimsizleşmeye başladığının farkında değil galiba.Konuşsun ama ne konuştuğuna bir baksın.Beş yıldır bu takım yabancı futbolcularından üst düzey verim alamıyorsa bunda Hakan Şükür ve etkisi altına aldığı Arda,Sabri gibi oyuncuların payı büyük maalesef.

"Bizler ağır işçi gibi çalışıyoruz. Sabah antrenmana gidiyoruz. Maçların, kampların baskısı ve stresini yaşıyoruz. Ailelerimizin çektiği yürek heyecanı da var. " demiş...Arda Turan'ı tanımayan maden işcisi falan zanneder.Sen ''Biz 50-100 bin dolarımızı alamazken,yabancılar helikopter bakıyordu''muhabbeti yaparsan,başkası da bindiğin 400 bin euro luk arabanın muhabbetini yapar.
Burada kafam rahat değil deyip İspanya'ya giden birinin bu konulara girmesi mantıklı değil bana kalırsa.
Tekrar söyleyim kayıtlara geçsin...Arda Turan bu kafada devam ederse bu lige dönmesi çok uzun sürmez.Ama futboluna odaklanırsa en az 7-8 sene Avrupa liglerinde boy gösterir.
Herkes kendi hayatını yaşıyor sonuçta...Avrupa kariyeri Tugay Kerimoğlu'na mı benzer yoksa Hakan Şükür'e mi hep birlikte göreceğiz.

Hiç yorum yok: