17 Ekim 2011 Pazartesi

Galatasaray:2 - Bursaspor:1

Neredeyse % 80 yeni kurulmuş bir takım için elbette saha içinde herşey kusursuz değil ancak takım ruhu geçen senelere göre fazlasıyla hissediliyor.Rakibe önde basma,tempolu oyun Terim takımlarının olmazsa olmazıdır her zaman.


Baros'un galibiyet golü gibi golleri biz son yıllarda Barcelona'dan izlemeye alışmıştık.Tek paslarla ceza sahasına yaklaşma ve bitiricilik müthişti.Böyle bir gole öyle bir anda en çok Baros'un ihtiyacı vardı.Sakatlık sorunu yaşamayan formda bir Baros bu ligin en iyi 3 forveti arasına girer kuşkusuz.Diğerleri için adaylarım Burak ve Webo...


Takımın şu anda zayıf halkası Riera ama alternatifi yok.Hala oyun ritmini bulamadı ve potansiyeli şu ana kadar gördüğümüzün çok üstünde bence.Gönül elbette Podolski'yi isterdi ama olmayınca olmuyor işte.


Elmander'in iki milli maç sonrası bu kadar diri olması inanılmazdı.Hakan Şükür'den beri ilk defa bir forvet oyuncusu rakip defansları presle zorluyor açıkcası.Attığı golden bağımsız takıma katkısı çok fazla.Tamamlayıcı forvet özelliği tek forvet oynamasından çok daha yararlı.Baros'un golünde asisti kalitesini ortaya koydu.

Serdar Aziz bence şu anda ligin en iyi yerli stoperi...1990 doğumlu sol ayaklı ve oyun görüşü başarılı...2015 yılına kadar Bursaspor ile sözleşmesi var ve bu genç yaşta takımın kaptanı olmuş.Gökhan Zan ya da Servet yerine Ujfalusi'nin yanında oynuyor olsaydı çok daha klas bir savunma hattımız olacaktı.

Hakan Balta bu sezona iyi başlangıç yaptı diyebilirim.Savunmada yerini kaybetmeyip ileri çıkışları ile sol kanada hareket getirdi.Terim adam eder klişesi onun içinde geçerli olacak galiba.



Takımın bir diğer zayıf halkası Gökhan Zan...Geçen senelere göre tek fark sakatlanmaması.Dün yine Samsunspor maçındakine benzer hata yaptı bu kez gol olmadı.Servet'e göre ayağı daha düzgün diyoruz ya düzgün olan ayak bu işte...Servet'in ayağını siz tahmin edin artık.Ayak değil Hakan'ın soyadı.



Takıma orta sahada kattığı güç bir yana ruhunu ortaya koyuyor.Genelde kiralık gelen oyuncular geçici süre için geldiğinden takımı sahiplenmez gününü gün ederdi.(Mesela Jo gibi...) ama Felipe Melo,hani derler ya 40 yıllık Galatasaraylı gibi.

Bu takım olmuş diyemeyiz ancak olacak demek için çok fazla nedenimiz var.

Hiç yorum yok: