30 Ocak 2011 Pazar

Disiplin Değil Özgüven Sorunu...

Galatasaray zirveden ne kadar uzak olursa olsun maçları izlemeye devam ediyoruz tabii ki.Özellikle yeni yapılan transferler ile çehresi değişen takımı izlemeyi düşünürken sahada Ayhan-Mustafa-Barış üçlüsünü görmeye dayanamayanlar çok bu arada.Ligin başından bu yana bariz hakem hataları ile çok maç ya da puan kaybetti takım ama zirveden bu kadar geriye düşünce pek dile getirilmiyor şu zamanda.Yöneticilerin hataları o kadar çok ki hakem hatalarını gündeme getirmeye yüzleri yok.Dün net ofsayt ve elle oynama sonucu gelen gol ile yenik duruma düşen takım tam soyunma odasına gidecekken 40 metreden yenen golle iyice demoralize oldu.
Ufuk'un yediği golle ilgili Vedat Okyar'ın sözü geliyor aklıma.O topa vurmasına müsade edenler,yağmur nedeni ile hız kazanan top,şanssızlık hepsine eyvallah ama kardeşim 40 metreden vuruyor adam...''Oradan telgraf çeksen üç günde gelir'' ayıp denen bir şey var hani.
Golden az önce iyi oynadığı sürece Zapata'ya eldivenleri teslim etmez herhalde diye düşünüyordum.Hem geçen hafta maç 0-0 iken yaptığı müthiş kurtarış ile Sivasspor maçının kazanılmasında önemli payı vardı.Tam da o anda bir kalecinin başına gelecek en kötü şey oldu 40 metreden gelen topu resmen kale içine yumurtladı.Fiziksel yetersizlik değil,tamamen özgüven eksikliği bence Ufuk'ta ki problem.Yetenek ve fizik olarak Volkan Demirel'den eksiği olduğunu sanmıyorum ancak kaledeki 1 numara olduğu güveni verilmediği için yapılacak en ufak hatada yerini Aykut'a kaptırma psikolojisine şimdi de Zapata gerçeği eklenmişti.Beklenen son kaçınılmaz oldu,haftaya kaleye Zapata geçer...

Reklamda kaptan olduğu için ön plandaydı ama Ayhan'ın söylediği ''Abi senin futbolla pek alakan yok galiba'' repliğini şu an takımda söyleyecek en son kişilerden biri bence.Artık bu takımın oyuncusu olmadığı gerçeği sahada çok net ortada iken Mustafa'nın ayağına top hiç yakışmazken,Barış'ın dengesizliği,verimsizliği bu kadar suratımıza çarparken sahada olmaları taraftara işkence gibi geliyor.
Konyaspor'a kiralanan Musa Çağıran yemin ediyorum üçünden de iyi futbolcu.
Kaptan olarak sahaya çıkması ayrı problem.Biz kaptan deyince Rıza-Bülent-Oğuz gibi futbolcuları bildiğimiz için,Emre Belözoğlu-Mehmet Topuz-Bilica ! - Nobre-Ayhan- gibi hiç yakışmayan adamların kolunda pazu bandını görünce yadırgıyoruz.Bir takımda eski olmak ya da yaşlı olmak kaptanlık için yeterli olmamalı.İtirazdan,hakem ile tartışmaktan kart gören oyuncunun atılacağı ortada iken devre arası Ayhan'ı çıkarmayan Hagi,takımın 10 kişi kalıp iyice etkisiz olmasından sorumludur bana göre.Barış sakatlandığında oyuna Mustafa'yı almak yerine(Ben olsam 18 bile almam) Stancu'yu alsa sonuç bu şekilde olmayabilirdi.Orta sahaya Yekta,sağ açığa Kazım ve forvete Stancu geçse çok daha doğru bir diziliş olacaktı.
Lincoln-Keita-Elano-Misimovic bu kadar disiplinsizken ! Gökhan Zan-Servet-Aydın-Ayhan-Mustafa-Barış'ın bir o kadar disiplinli ! olması takımı bu hale getirdi herhalde.
Galatasaray'da Zapata kaleye,Neill defansa,Cana ve Kewell orta sahaya gelince daha bir takım olacak elbette.Bu aşamada Pino,Arda ve Baros bu sezon takıma ne verir bilemiyoruz.

1 yorum:

Metehan dedi ki...

bıkmışım artık şu ayhan mustafa barış isimlerini duymaktan ya..bıkmayanlar var halen ama..