30 Kasım 2010 Salı

Sezon Erken Bitti...

Sezon büyük ölçüde bitti bu maç sonrası...Gelecek sene sıfırdan olmasa da büyük çapta yeni baştan başlamak gerekecek.Bu takımda olmayı hak etmeyen çok kişi var şu anda.Hagi kendi kurmadığı ve sezon öncesi kendi hazırlamadığı bir takım devraldı ve beklenen sonuçlar gelmedi şı ana kadar.

Maçın sahada fark yaratan oyuncusu kuşkusuz Guti.Attığı penaltı,attırdığı gol ve pasları ile maçı çeviren adamdı.Real Madrid'te de büyük maçlarda hep imzası olurdu zaten.

Pino hücum için yetenekli ama gol vuruşu açısından yeterli değil.Baros olsa atar dediğimiz en az üç pozisyonu harcadı maç 0-1 iken...Güçlü bir Baros'un sağ ve sol çaprazında oynadığında çok etkili olur bu stili ile...
Ali Turan tam bir hayal kırıklığı oldu bu maçta da...Holosko karşısında hızlı Sabri değil Ali Turan ile başlamak bence Hagi'nin hatası...Sabri'nin sağ önde gösterdiği performans kadar Barış'ta oynar zaten orada ama Ali Turan kesinlikse sağ bek olmaz.Çarşı'nın bile dalga geçtiği Holosko'yu maçın adamı yaptı neredeyse.İnsan 30 metre peşinden koşup ceza sahasında topu ayağından açmışken adam düşürür mü? Bu Türk futbolcusunun oyun zekasını gösteriyor bir bakıma.

Biz de niye hep dışarı vuruyor diyoruz...Adam şut atarken gözünü kapıyormuş.Oyun içindeki ani patlamaları ve temposu taraftara sempatik geliyor ama büyük takım topçusu değil amiyane tabirle...Koyunun olmadığı yerde Abdurrahman Çelebi en fazla.

Kameraman maçtan sonra da çekseydi keşke bu kişiyi.Beyin bedava dedikleri bu işte.Takımı sahasında 0-1 yenik durumda o elindeki lazerle şaklabanlık yapıyor.

İş kötü giderken herşey göze batar ya...Galatasaray son 30 senenin en kötü sezonunu geçiriyor.Takım o gün sahasında 0-1 yenik durumda tribündeki futbolcular sinemada film izler rahatlıkta çekirdek çitliyor...Kaptan,arkadaşlarını uyarmıyor diyecem,en başta o yapıyor zaten...Sakatlıktan oynamayana eyvallah...Takıma giremeyenler hırslanıp,üzüleceğine film izler gibi takılıyor,maç sonu Ferrari,Lamborgini araçları ile Etiler'e akıyorlar.10 metre öteye topu vuramayanlar transfer dönemi geldi mi hemen profesyonel oluyorlar,Tek kelime ile ayıp,utanın biraz.

Olmaması gereken o kadar çok şey oluyor ki.Bizimde futbolu yazmamız mümkün olmuyor.Temizlik şart.Serdar,Gökhan,Servet,Ali Turan,Barış,Ayhan,Aykut,Mustafa bu takımın oyuncusu değil.Anlayın artık bunu.

1 yorum:

Hakan Özkan dedi ki...

Maçtan önce binlerce şey konuşuldu,karşılaştırmalar, analizler vs..

Maç başladı ve Ali Turan bir zekadan yoksun hareketiyle tüm maçın gidişatını tek başına değiştirdi...