8 Temmuz 2010 Perşembe

Lorik Cana Galatasaray'da...


*Geçen sezon devre arası,Baros ve Kewell'ın sakatlığı sonrası alınan Jo ve Giovani Dos Santos ile Galatasaray kadrosu hücum yönünden çok fiyakalı olmuş,taraftara heyecan vermişti.Ligin yüselen kalitesi ve sertliği ile özellikle deplasman maçlarında oldukça kırılgan bir kadro yapısı vardı takımın.

*Mehmet Topal,Barış,Ayhan,Mustafa'dan verim alamayan Galatasaray şampiyonluk ümitlerini orta sahaya gömdü geçen sezon.

*Bu sene nokta transfer yapalım mantığı ön plana çıkmış,takımı daha iyi tanıyan Rijkaard'ın isteği ile transfer önceliği defansif orta saha oyuncusuna verilmişti.

*Bugün ilk transfer gerçekleşti.27 yaşındaki Lorik Cana PSG,Marsilya ve Sunderland sonrası artık Galatasaray'da...

* 2009 ve 2010 sezonunda verim alınamayan Mehmet'in Valencia'ya 5.5 milyon Euro bedelle satılıp geçen sezon Premier lig takımı Sunderland'ta 35 maça çıkmış,hem Marsilya hem de Sunderland'ta kaptanlık yapmış bir oyuncuyu 4.5 milyon Euro bedelle transfer etmek benim kriterlerime göre başarıdır.

*Lorik Cana hakkında Marsilya ve Galatasaray'ın eski teknik direktörü Gerets'in düşüncelerini merak ediyorum açıkcası.Kanal A da izlediğim Marsilya maçlarından tanıdığım bir oyuncu ama geçen sezon Sunderland takımındaki performansını bilmiyorum.Oynadığı maç sayısı ve ilk ve tek sezonunda kaptanlık yapması başarılı bir sezon geçirdiğini gösteriyor.

*Premier ligden gelen Lucas Neill'in savunmaya yaptığı olumlu katkıyı Cana'nın orta sahaya yapabilecek potansiyeli fazlasıyla var.

*Jo ve Dos Santos'un Premier lig kariyerleri ve oynadıkları maç sayısına bakıldığında devre arası kiralık olarak alınması kumardı kağıt üzerinde ve tutmadı.Her ikisinin CSKA ve Barcelona kariyerleri bu kumarı oynamaya değer görünüyordu ama olmadı.Ancak bunu yönetici (Daha açıkcası Üstünel'in) başarısızlığı olarak göstermek doğru değil.Barcelona İbrahimovic için İnter'e Eto'o + 40 milyon Euro verdi ama verim alamadı sonuçta.Bu bağlamda geçen sezonu incelendiğinde Cana'nın alınması bence kumar değil başarılı bir transfer hamlesidir.
*Yıllara göre oynadığı maç sayısı istikrarı hakkında bilgi veriyor.
2009-2010 sezonunda 35 maç
2008-2009 sezonunda 36 maç
2007-2008 sezonunda 43 maç
2006-2007 sezonunda 33 maç
2005-2006 sezonunda 38 maç
2004-2005 sezonunda 37 maç
*Doğum tarihi: 27 Temmuz 1983
Doğum yeri: Priştine, Kosova
Boyu: 186 cm
Mevkii: Orta Saha (Defansif)

1 yorum:

Seçkin Deniz dedi ki...

Muthiş bir transfer oldu bu. hayırlı olsun. Adnan Sezgin'i daha sonraki transferlerde değerlendirmek lazım.

Lenovo Warcraft 3 Ligi