27 Temmuz 2010 Salı

Galatasaray Formaları 2010 / 2011

Parçalı formanın geçen seneki ile aynı kalması bence doğru bir mantık.Kulübün ilk akla gelen formasının her sene değişmesi iyi değil.Otomobillerin beş senede kasa değiştirmesi üç senede bir de makyajlanması gibi en az iki sene parçalının aynı kalması doğru strateji bence.Yenilense taraftarın almak konusunda ilk tercihi olacağı için diğer formaların satışını olumsuz etkiler ayrıca.


Aslanlı forma renk ve tasarım olarak bence tatmin edici...Rengin kırmızı ile uyumu güzel olmuş.Sadece renk olarak hazırlansa çok sade olacaktı,formanın içindeki aslan figürü renge dinamizm katmış.

En çok tartışılan forma ''Mercan'' diye tanımlanan forma içindi.Somondu,pembeydi derken nihayet görücüye çıktı.Alternatif formada dikkat çekici renk kullanmak konusunda Galatasaray iki sezon önce öncü olmuştu.Turuncu ve mor formayı beğenen kadar beğenmeyen de oldu.Ben renk değil ama tasarım ile ilgili sadeliği eleştirebilirim.Turuncu formada çizgilerin kırmızı değil siyah olması çok daha şık ve Avrupa kupası maçlarında o şekilde kullanılmıştı.Mor formanın şort ve tozluklarının da mor kullanılması hataydı bana kalırsa.Mor formanın altına beyaz şort ve beyaz tozluk mor formayı çok daha güzel gösterirdi yeşil sahalarda.
Bu sene o hatanın yapılmaması çok yerinde.Mercan formada şort ve tozlukların siyah renk olarak hazırlanması çok güzel olmuş...
Son olarak yeni sezon formalarının tanıtımının yapıldığı sitenin çok başarılı bir strateji olduğunu belirtmek isterim...www.365g24s.com sitesi ile bir ilke imza attı Galatasaray.Özenle hazırlanmış kısa filmler,yeni formaların tanıtımında parçalı için Arda,aslanlı forma için yeni transfer Mehmet Battal (Lorik Cana bence daha doğru tercih olurdu) mercan forma için Kewell'ın kullanılması bence bilinçli düşünülmüş tercihler.

1 yorum:

Serdar dedi ki...

parçalı formanız aynı kalmış bunun geliştirilmemesini normal karşılamışsın ama katılmıyorum, ha klüp olarak açıklanmışsa biz değiştirmeyeceğiz okey, mesela fenerbahçenin çubuklusuda dizayn olarak aynı ama bu sene tasarımcılar oturup düşünmüş demişki yarıştığımız branş kadar çubuk koyalım vs. yani geleneğe sadık kalınarakta gelişim gösterilebilir, benim çok hoşuma gitti bu yaklaşım ve eminim %50 si gidip o çubukluyu alacak taraftarın, ikinci forma tamamen düz renk üzerine %50 transparan bir arslan resmi bana çok basit geldi, benim sizin formalarınızda dikkatimi çeken sanki telekomla böyle bir anlaşma yapmışsınız gibi ön planda daima TÜRK TELEKOM var! ilk gözüme batan o oluyor.