15 Mayıs 2009 Cuma

Kavgada Söylenmez


''Beşiktaş ile Fenerbahçe arasındaki rekabet bitmiştir.Ne zaman Alex ya da Anelka kaleye geçer, Fenerbahçe bizi İnönü'de 10 kişi ile yenerse o zaman tekrar başlar''.

Sergen Yalçın

20 yorum:

Adsız dedi ki...

Fenerlinin çok umurundaydı şampiyonluk sayılarına bakınca.
Kendileri çalıp kendileri oynuyor.

rddk dedi ki...

1 maça bakarak 100 yıllık rekabetin bittiğini söylemek de anca Sergen gibi günü yaşayan adama yakışırdı.

100 yıllık toplam galibiyete, toplam şampiyonluğa baksın Sergen sonra o rekabet hakkında konuşsun.

Ha bir de sarı lacivertli formasını giyerek baksın. Belki bişeyler hatırlar!

Pamukk dedi ki...

hahahaha

bu çok eski yalnız :)

Pamukk dedi ki...

türkiye kupası sayısına da bakalım mı kendimiz çalıp kendimiz oynamak için? ya da teneke parçası deyip geçelim mi ?

rddk dedi ki...

Bence şuna bakalım;

1 - fb-bjk arasındaki tüm geçmiş maçlar

2 - şampiyonluk sayısı

3 - türkiye kupası

4 - süper kupa da dahil geri kalan tüm kupa sayısı

bunların hepsini bir güzel hesaplayın bakalım. Rekabet var mı yok mu o zaman bida konuşuruz.

bekliyorum... :)

Pamukk dedi ki...

karşınızdakji gs değil hatırlatayım açık ara önde değilsiniz :) son 3 yılda hakemler sağolsun yetiştiniz 1 sayı öne geçtiniz..

burda bahsedilen rekabet de 4-3lük gibi bir maçtır kalecisiz kazanılan. bunu anlamamak için de fbli olmak gerekir ki kıvırılabilsin :)

Adsız dedi ki...

''Beşiktaş için şampiyonlar ligi bitmiştir.Ne zaman Beşiktaş şampiyonlar liginde bir takımı 9-0 yenip rekor kırar, ancak o zaman şampiyonlar liginde kaale alınır.''

Bunu düşünmek 20 saniyemi almadı.Şimdi ben çok şaşaalı laf etmiş mi oldum? Hadi şimdi site sahibinin takımıyla abi kardeş takılın, bak sizin için postlar atmış

Buraksem dedi ki...

@da1eT9FxzMg0I8DoGlx3UeR04clskA--

yani fenerbahçe için söyleyebileceğim birşey yok diyorsun :))) bir beşiktaşlı olarak bu söylemi okuduğumda güldüm; çünkü son 7 maçın 6 sını fener kazanmıştı ve bunu hatırlatmak bile yeterdi bir fenerbahçeli için...ama klasik hain fenerli taktiği işte, şampiyonlar liginde yenilen bir Türk takımıyla dalga geçmek, anca kendilerini ayrı bir cumhuriyet olarak gören insanların acizliğidir...en güzelini ilhan cavcav söylemişti bunlar hakkında ama şimdi zikretmeye grek yok...

Pamukk dedi ki...

da1eT9FxzMg0I8DoGlx3UeR04clskA

kardeş kardeş 5.lik mücadelesine devam edin :))))) komik ve bu kadar kıvırtkan olmanızı alkışlıyorum ama :))))

rddk dedi ki...

@Pamukk

5.lik mücadelesindeki dileklerin için teşekkürler. Tavsiye edebileceğin bir şey var mı?

Malum, 5 yıldır son haftaya kadar şampiyonluk kovaladık. Alışık değiliz böyle vaziyetlere.

İlk yarı bitmeden ligden kopmuş takımlar nasıl motivasyonlarını koruyorlar?

Desteğin için teşekkürler...

Pamukk dedi ki...

amatör branşlar diyeceğim ama buna da alışkınsınız tavsiyeme ihtyacınız yok :))

rddk dedi ki...

Amatör branşlar ne demek sevgili pamukk.. Yorum yaparken açık ol, net ol. Senin kadar zeki değiliz anlayamıyoruz.

Eğer kıyas yaptıysan da amatör branşlarda Fenerbahçe'nin ezeli üstünlüğünü bilmemek aptallık, bilip de inkar etmek ise cahilliktir...

Pamukk dedi ki...

belli..şu posta konu olan espriyi anlamadığınıza göre bunu da anlamamanız normal.

amatör branşlarınızla idare edin, alışkınsınız demek istedim. çok basit bir cümleydi oysa.

aptal, cahil kelimesi de sölediğim basit cümleyi anlamamaktan sana yakıştı bence.

hadi takibe devam..

rddk dedi ki...

posttaki espri muhteşem gerçekten..

kurduğunuz 2 kelimelik cümleleri anlamamak da eminim benim suçumdur. Yoksa cümle kurma yeteneğinizin gelişmemiş olmasından kaynaklanmıyordur..

Neyse post ne diyordu, biz ne diyoruz.

Fenerbahçe Beşiktaş rekabetine giydiren sergen, verileri analiz etsin de sonra konuşsun.

Fenerbahçe bu rekabette fazlasıyla öndedir. Bence de.. Bizi takibe devam edin...

Pamukk dedi ki...

uzun uzun 3 yaşındaki bebeye laf anlatılır benim bildiğim. kıvraklık yanında biraz da zeka olsaydı şu fblilerde çekilebilir olurlardı diye boşuna demiyoruz.

yaratıcılık da sıfır hep taklit tam taklit :)

sergen haklıdır. 3-4 lük efsane bi maçtır. acısı hala içinizde belli ki :)

takibe devam. taklide devam.

rddk dedi ki...

Ne yazık ki uzun uzun cümleler herkese kurulur. Yaş sınırlaması duyduğum en ilginç tanımlardan.

Bu blogun yazarı da bu postu 3-4 kelime ile bitirebilirdi pek ala. Bir şeyler açıklamak istiyorsanız tam açıklayın. Ya da bırakın anlatmayın...

Fb'lileri komple zekadan yoksun nitelendirmek de sizin zeka seviyeniz hakkında nefis bir ipucu sevgili pamukk. Neticede Fb'liler uzayda yaşamıyorlar ve her gün istisnasız görebilecğein insanlar. Ayrı bir maskeleri yok...

3-4 çok güzel bir maç. Katılıyorum. Her beşiktaş mağlubiyeti gibi onun da acısı hala içimizdedir.

Bizim acılarımıza bakarak, size yaşattığımız acıları tahmin bile edemiyorum ne yazık ki. Hele ki son 3-4 yıldır çok üzdük sizi.

Böyle olsun istemezdik, sevincinizi yarınlara bırakmak istemezdik..

Hem bakın sabrettiniz, sabrettiniz o yarınlar geldi. Belki kısa bir süre sonra son 15 yılda neredeyse 2 defa gördüğünüz, sizin için ulaşılamaz olan o şampiyonluk ünvanına erişeceksiniz.

Her şeyin bir sabrı var. Bilmem kaç yıldır lider olamıyordunuz onuı becerdiniz, sıra şampiyonlukda. Azıcık daha mücadele edin olacak hepsi...

Rekabete biraz farklı renkler de katılsın, daha eğlenceli ve keyifli olur...

Hatırlatmama gerek var mı bilemiyorum ama, 3-4'lük maçın olduğu sezon Fenerbahçe şampiyon olmuştu... Acınızı anlayabiliyorum...

Pamukk dedi ki...

ayh bayılazam. iyi ki son 3 yılda yenebildiniz de çocukluğunuzda yaşadıklarınızı unuttunuz yoksa Beşiktaşa karşı travmanız hiç bitmeyecekti.

soru sordun gayet açık cevap verdim anlamıyorsan zekandan şüphe duyarım, hakkımdır.

biliyoruz sizi bu hale japon bayraklarımız getirdi. 4lerle 5lerle büyümek getirdi. ne yazık ki çocukluktaki üzüntüler kalıcı olabiliyor :)

yeterince fenerli tanıdığım içindi genelleme cümlem de..

15yılda 2ymiş. kıvraklığınızdan mı işinize gelen yılları sayıyorsunuz? :)
13 sene boyunca hiç şampiyon olamamış olanlar (74-87)
11 senede bir defa şampiyon olabilenler (90-01) kimler acaba?
geçiniz.

sabırlı taraftarız biz, paraya pula başarıya tapmayız sizler gibi. bilirsiniz de zaten yakından takip etmektesiniz. içimizden gelir. kıvırmak için böyle demeyiz.

13 mayısta cevabını aldınız yarınların, yılların..Acınızı anlayabiliyorum :)

rddk dedi ki...

''13 sene boyunca hiç şampiyon olamamış olanlar (74-87)
11 senede bir defa şampiyon olabilenler (90-01) kimler acaba?''

diye yazmışsınız..

Hemen cevaplayayım..

74-87 arası gs şampiyon olamamış. Bunu hemen geçiyorum..

En uzun süre şampiyonluk görmeyen takım, veya aralığın böyle uzun dönemlere çıktığı bir takım değildir Fenerbahçe. Evvela bunu bilin. Madem yeterince Fenerbahçeli tanıyorsunuz sorun, öğrenin. Sormuyorsanız buyrun okuyun, öğrenin.

http://www.tff.org/default.aspx?pageID=379 adresinden bakarsanız, her 4 yıllık satırlarda, 1 veya 2 defa şampiyonluk gören takım mutlaka Fenerbahçe'dir. Galatasaray'ın üstüste 4 yıl şampiyonluk döneminin başında ve sonunda da F.bahçe şampiyonluk görmüştür.

Dolayısı ile Fenerbahçe'nin şampiyonluk hasretini, Galatasaray veya Beşiktaş'la kıyaslamanız abesle iştigalden başka bir şey değildir. GEÇİYORUM...

Şampiyonluk sayılarınız zaten yalan dolanla bile yanımıza yaklaşamıyor. En nihayetinde 50 yıllık geçmişi olan ligimizde 52 şampiyon çıkması da ayrı bir Beşiktaşlılık duruşudur..BUNU DA GEÇİYORUM...

Fenerli tanıma ve genelleme hususunda ayrı bir kelam etmeyeceğim. Yeterince rakamı oldukça yuvarlak bir rakam. Sizin aklı başında biri olduğunuzu varsayarsak, bu genellemenin saçma olduğunu siz de idrak edebilecek kapasitedesinizdir. Değilse, buyrun devam edin ben de açıklarım yeri gelince saçmalıklarınızı.. GEÇTİM...

''paraya pula başarıya tapmayız sizler gibi'' demişsiniz. Fikre inanmasam da saygı duyuyorum. Amma velakin böyle hezimetlerle dolu bir geçmişe sahip kulübün taraftarı da pek tabi Fenerbahçe ile başarı konusunda kıyasa geçince ister istemez çelişkiler göz önüne seriliyor.

Efendim, uzun lafın kısası Fenerbahçe-Beşiktaş rekabeti tatlı bir rekabettir. Bu rekabette Fenerbahçe günümüzde öndedir.
http://www.footballderbies.com/results/index.php?id=118

Bu rekabeti geçip, kulüp tarihlerini incelediğinizde de Fenerbahçe Beşiktaş'tan daha başarılıdır. Bu başarı kıstasını neye göre yaptım diyorsanız şampiyonluk sayılarını, lig tarihindeki istatitikleri, kupaları oturup hesaplayın eğer benim ifade ettiğimden daha farklı bir görüş çıkarsa siz de veri ve linklerle paylaşın ben de susayım. Ama yok kabul ediyorsanız siz de sesinizi çıkarmayın.

Kulüplerin, taraftar ilişkisini pek tabi desibel rekorları ile ölçemediğimizden kombine, stadyum, tesis, amatör branş, kulüp ürünü vsvs gibi yan faaliyetlerde de Fenerbahçe önde ve bu farkı giderek açmaktadır.

Son olarak size katılıyorum. Siz sevinmek için sevmeyin zaten...

Saygılar...

Pamukk dedi ki...

ne çok yara varmış meğer bi espri hepsini ortaya çıkardı.
böyle model insanlarla tartışmaya girmek huyum değildir daha önce çok yaşadığımdan bilirim ne şekilde cevaplarla geleceğinizi. O yüzden cevap vermek niyetinde değildim ama anlayamadığınız yerleri anlayın diye son kez bi daha yazıyorum. lastik gibi uzadı,nerden nereye geldi..
herhangi bir konuda fenerliye birşey sormak mı? kendim bulurum, her seferinde karşımda kıvıran birilerini görmekten sıkıldım da.. işinize gelen yılları saymaya devam edip mastürbasyona devam ediniz. Belki bu seneki halinizin acısını böyle çıkarabilirsiniz.. gerçi ben tavsiyede bulunmuştum ama anlayamamıştınız. Amatör branşlarla ilgilenin atlatırsınız diyerek. Ha daha da açayım, futbolda kaybedince; “olsun o,şu,bu vs vs tüm spor dallarında kazandık” deme alışkanlığınız var ya..
''Beşiktaş ile Fenerbahçe arasındaki rekabet bitmiştir.Ne zaman Alex ya da Anelka kaleye geçer, Fenerbahçe bizi İnönü'de 10 kişi ile yenerse o zaman tekrar başlar''. Sergen Yalçın haklıdır. Böyle bir maçın ardından yaptığı espri normaldir anlayabilene,işine gelmeyen tabiki başka yollara başvurur,kıvırır. Biz sizden başarılıyız der. Başka türlü çürütülmez bu laf tabi. sizin kıvırmak için binbir istatistik çıkardığınız şeyden bahsetmiyor Sergen. Hayır anlıyorsunuz da işinize gelmiyor- tamam da, bari komik duruma düşmeyiniz..
Ayrıca 2005de Beşiktaş sizden bayağı bir öndedir galibiyet sayısında 1 galibiyetle değil.. son 3yıldaki tüm hakemlere tşkr edin geçebildiniz sonunda...
Farklı kültürlerin takımlarıyız. İçinize oturan 2 şampiyonluğumuz da size batar. Bu da olmasa 2 katımız kadar şampiyonluk görmüş olcaktınız tabi kötü olmuş :) Duruşumuz da sizi hiç ilgilendirmez, sizde hiç olmayan duruş. Çalınan şampiyonluklarımız da sizi hiç ilgilendirmez, sarı renkli düşman kardeşler olarak.. işine gelince gsnin başarısını kabul etmeyen, dalga geçen sizler; karşınıza beşiktaş çıkınca nasıl da kardeş olursunuz ama..
Tarihimiz hezimetlerle mi dolu? Komiksiniz. size bir bilgi sunmaya filan da gerek yokmuş ki zaten, şu söylediğiniz cümleden sonra:) Sizin tarihiniz başarıyla dolu demek? Komiksiniz. aç tavuk kendini tahil ambarında sanırmış ya o misal.. Buna sanırım çocuklar bile neresiyle güleceğini şaşırır ..Gerçekten çok komik insanlarsınız her seferinde bir kez daha kanıtlanıyor...
Tavsiyenize ihtiyacımız yok.. nasıl seveceğimizi biliriz.
Saygılar.

rddk dedi ki...

Hakemler, çalınan şampiyonluklar, hak edilmeyen başarılar, duruşlar...

Bende burdan nefis bir Bjk genellemesi yapardım ya, aynı bokun laciverti olmayayım..

Saygılar...