29 Kasım 2008 Cumartesi

Yardımcı Antrenör

Haftalar öncesi izlediğim bir program ile ilgili Sergen Yalçın’ın bir sözü hala aklımda… “Yardımcı antrenör dediğin ne iş yapar ki? Yelek getirir, kuka dizer...” şeklinde açıklamalarda bulundu. Açıklamasından birkaç gün önce adının Beşiktaş yardımcı antrenörlüğü için geçtiğini ve sahip olduğu antrenörlük belgesinin yelek taşımak için yetmediğini unutmuşa benziyordu.Biz millet olarak bazı kavramları gereksiz yere çok yücelttiğimiz gibi bazılarını da çok basite indirgiyoruz.Her şeyi teknik adam düşünür,yapar yardımcısı ayak işlerini yapar demek çok saçma bence.M.United,Barcelona gibi takımlarda teknik adamların yardımcıları taktik bilgisi,rakibi teknik analiz etme,antreman programları konusunda çok önemli görevleri yerine getirirler.Olaya bakış açısı ve işine saygısını düşününce Sergen’in teknik adamlık kariyeri çok iyi geçmeyecek gibi geliyor bana.

3 yorum:

fabrizio dedi ki...

daha da kötüsü, dün maç sonrası NTV'de Rıdvan-Hakan Ünsal ikilisiyle karşılıklı program yaptılar. Aman aman. Mustafa Denizli'ye toz kondurmadı. "Hoca eğer bu şekilde bir kadro çıkardıysa bir bildiği vardır" gibi bir kaç kez topu taca attı. Rıdvan'da Sergen'deki patron korkusunu fark etmiş olacak ki arada "Kadıköy'de sen olsan bu kadroyla mı çıkardın" gibisinden sorular sordu... Sen teknik direktörülük kariyeri kötü olacak demişssin sanırım TV kariyeri de pek parlak olmayacak...

Figueres dedi ki...

tespit son derece yerinde.. acikcasi TRde isler boyle gidiyor da olabilir ama Barca'da Ten Cate, ManUn'da Queiroz yardimciligin kitabini yazmis, ayrildiklarinda yerleri kolay dolmamis adamlardir. yelek dagitip kuka dizmekle kaldigini sanmiyorum 'job description'larinin..

@calciomesso
mac sonrasinda NTVyi izlerken ben de utandim resmen. Denizli degil de baska hoca olsa Sergen itin gotune sokardi takim tertibindeki sacmalik yuzunden ama Denizli'nin ona uzattigi havuc agzinin sularini belli ki akitmis Sergen'in. Terim'i bu kadar yureklice elestirebilen bi yorumcu simdi Denizli'nin kukalarini dizmek icin TVde yalakalik yapiyor. iste ligimizin seviyesi bu.

hakang dedi ki...

calciomesso
tebrik ederim. İşte yorum budur. Amaç Denizli'nin kukalarını dizmek. Ertuğrul Sağlamı acımasızca eleştiren adam FB-BJK maçında çok kötü oynayan ve iyi oynayacak hali olmayan fenerbahceyi yakalmış ama korkaklığı yüzünden maçı alamamış bir hocayı övmek için içki masasından kankası olması bile yetmez. Ama işin içinde kukaları dizmek olunca Sergenim bir tek yılın antrönörü Denizli demedi. Yazık sana ve senin yetiştireceğin takıma.