11 Kasım 2008 Salı

Maçın Ardından



Bal,şans vs. bir kenara bırakırsak adı koymamız gerekenler var bu maçta…Galatasaray iyi oynamadı ve birinci ve üçüncü golde Fenerbahçe defansının bile yapmayacağı komiklikte hatalar yaptı kabul…Ama Fenerbahçe’de 5 yediği Arsenal ya da 4 yediği Kayserispor maçlarına göre olağanüstü bir futbol oynamadı sadece bu maça özel atmosfer ve skorun bir anda ters yüz olması daha iyi oynuyor hissiyatı yarattı normal olarak.Arsenal maçında Çanakkale geçilmez mücadelesi verildiği sırada Nural mesaj atıp:’’Mesajını hazırla bilader bu Fener’den bir şey olmaz’’dediği sıralarda da aşağı yukarı oynadığı futbol bu kadardı.Çift vuruş verilen pozisyonda hakemin son kararı ! nedeni ile sayılmayan güzelim frikik(Lugano’nun Baros’a teması olduğu için endirekt vuruş değil direkt vuruş olduğunu herkes kabul ediyor zaten.Hakem ilk düdük çaldığında direkt vuruş işareti ile başlayıp Lincoln’ün topa vurmasına yakın elini havaya kaldırıyor.Son hareketi ile iptal doğru oluyor.), verilmeyen penaltı(Selçuk’un pozisyonu orta sahada olunca faul oluyor ama yürek istiyor ona penaltı çalmak tabii ki.) 7 metreye çekilen barajlar,Lincoln sert müdahele sonrası kart isteyince kart görüyor ama kendini yere atınca hakem ikinci sarıdan atmaya cesaret edemiyor.Josico’nun ve Selçuk’un kart görmesi gereken pozisyonlarını görmüyor bazıları ya da görmek istemiyor.
Bunların hepsi sallama ya da bahane uydurmak demek işin içinde sıyrılmak oluyor kabul etmek lazım.Skor ince ince 4 oluyor zaten…Maç 0-1 iken 0-2 olacakken ya da 2-1 iken hakemin penaltı çalma cesareti olsa, başka maç konuşacaktık bugün.
Maç sonrası 9 Kasım ile ilgili esprisi Volkan’ın akıl edebileceği bir şey değil biri ona ezberletmiştir söylesin diye…Yasin Çakmak’ta Volkan’ın kamplar da oda arkadaşı herhalde ya da doğuştan salak…’’Keşke her maçımızı Galatasaray ile oynasak ‘’demiş…Sen ilk önce takımda oynada sonra her maç için hayal kur.Geçen sezon kupada ve ligin final maçında Galatasaray’a yenildiklerini fark edememiş kenardan.Volkan Lincoln frikik attığı sırada topa dokunsa gol sayılacaktı ama bunu bilecek zeka seviyesinde olmadığını biliyoruz tüm futbolseverler.Bir diğer dikkat çeken olay görüntüye bir daha bakın Deivid ve diğerleri maç 2-0 oldu şaşkınlığında idi hakem kaleye koşarken kimse itiraz etmedi ’’ Hocam endirekt vuruş değil miydi ‘’diye çünkü o sırada sahada endirekt vuruş olduğunu sadece hakem ve tribündekiler biliyordu.
Öyle ya da böyle bir maç daha bitti,sevinenleri tebrik ettik,bir haftalık da olsa dertlerini unuttular…Galatasaray cephesinde ise çok erken dillendirilen UEFA finali Kadıköy’de oynanacak, yani finale kalsak(bu sene için böyle bir beklentim yok) kupa hayal yani…


4 yorum:

Kurt dedi ki...

Nural ın rahatsız edici son 4 postundan sonra böyle bir post iyi geldi doğrusu :) Bir de yorumlar ayrı pencerede açılsa tam süper olacak...

TANGO dedi ki...

Pozisyonu stadtan izlemiş biri olarak söylüyorum. Vuruştan önce Hüseyin Göçek Lincoln' e eliyle iki işareti yaptı. Herhalde bu at ikiyide bitsin bu iş demek değil.

TANGO dedi ki...

Arsenal maçında oynanan futbol ile ilgili olarak 2-5 yenildiğimiz maçtan daha kötü oynadık yorumunu yapmıştım zaten. Pazar akşamı sezonun en iyi maçını çıkarmadı tabiki Fenerbahçe ama aşağı yukarı İngiltere'deki maç kadar oynadı dersen 9 senedir neden yenildiğini çözemezsin. TRT 3 maçı hafta içi bir kez daha verecek. İstersen yeniden izle ve bırak Alex'in oynamamasını Burak'ın yerine cezalı Kazım oynayamadı diye 2 rekat şükür namazı kıl. Yoksa tarih sayfalarında 8-9 attık mı diye maç arardınız.

egooistt dedi ki...

NURAL dedi ki...
Pozisyonu stadtan izlemiş biri olarak söylüyorum. Vuruştan önce Hüseyin Göçek Lincoln' e eliyle iki işareti yaptı. Herhalde bu at ikiyide bitsin bu iş demek değil.

11 Kasım 2008 Salı 14:43


ehehehehehe gülmekten karnıma ağrılar girdi :):) güzel yakalamıssın olayı :)