12 Ekim 2008 Pazar

Türkiye:2-Bosna Hersek:1

Dün geceki maçlar sonunda gruptaki sıralama şekilleniyor yavaş yavaş.Son Avrupa şampiyonu İspanya sürpriz olmazsa grup lideri olur(Bunu değiştirmek için,İspanya maçlarından 2 ya da 4 puan çıkarmamız gerekiyor.)Türkiye ve Belçika ikincilik için çekişir.Evimizde oynadığımız Belçika maçından sonra Bosna maçında da puan kaybı yaşasaydık işimiz çok zordu.Sakatlıklarında etkisi ile ilginç bir 11 ile maça başladık.Kendi takımlarında bile yedek oturan oyuncular dün maça 11 de başladı(Batuhan,İbrahim).Özellikle Mehmet Yıldız ve Halil varken Batuhan ile başlamak Terim’in klasik kadro seçimi şovlarından biriydi bana kalırsa… Mevlüt ve Batuhan takım otobüsünde bile yan yana oturmamışken sahaya ileri ikili olarak çıkarmak fanteziydi.Daha düne kadar paf takımını ile idman yaparken önemli bir puan maçında Hakan Şükür’den miras 9 numaralı forma ile maça çıkmanın ağırlığını Batuhan’ın omuzlarına yüklemek iyi olmadı ve omzu çıktı ! Semih,Nihat ve Tuncay’ın sakatlıkları oyun düzenimizi bozdu kuşkusuz.Bence emniyet yetkililerinin Milli maçlarda sahaya frekans karıştırıcı yerleştirmesi gerekiyor.Volkan her maçta patlama tehlikesi olan canlı bomba çünkü.Yediğimiz golde İbrahim Kaş yaptı,Volkan göz çıkardı! Maçın kazanılması için ikinci yarıda hem saha içinde hem de saha kenarındaki çaba alkışa değerdi.Halil’i oyuna alırken forvetten Mevlüt’ü değil,orta ikiliden Ayhan’ı çıkarması cesur bir tercihti Terim’in.
Maçın yıldızı herkes tarafından tartışmasız seçildi;Sabri.Yaptığı 10 ortadan 8’i etkisizde olsa diğer 2’si gol oldu sonuçta.Hücuma getirdiği hareketlilikten öte savunmadaki gayreti onu maçın yıldızı yaptı.Estonya ve Ermenistan bu grubun çekirdekleri…Belçika ve Bosna ile deplasmanda oynayacağımız maçlardan mutlak puan ile dönüp,İspanya maçlarını final havasında oynamamız gerekiyor.Grup ikinciliği Avrupa şampiyonası gibi bizi finallere direkt taşımıyor.Güney Afrika’ya direkt olarak sadece grup birincilerinin gideceği unutulmasın

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Avrupa şampiyonasına son Norveç maçına bırakmıştık. Ancak ona gelene kadar kaybettiğimiz puanlara bakarmısınız. Malta, Bosna ve letonya. Bu maçları kazanamaızın nedeni neydi sizce. Kötü takım olmamaız mı. Hayır. rakibi küçük görmemiz. Klasik Türk sporcusu psikolojisi. Bunu yenmenin en iyi yolu nedir peki.Aç oyuncu oynatmak. İşte Bosna maçının kadrosu buydu. Batuhan sakatlanınca bile yerine Nuri Şahin girişi Fatih Terimin yaptığı bir şov belki ama 2. yarıda ısıran bir takım olmamızın ilk nedeni genç oyuncularında G. Afrika uçağında yer araması. Bunun için canlarını dişlerine takarak oynuyorlar. Doğru olanda işte bu. Bu geceki gibi sonradan gelen ve direkt olarak Ümit milli takıma giren oyuncuların Belarus maçındaki rezilliğide buna en güzel örnek. Yıldız oldum ben diyen sporcularımızın Belarusu küçük görmesi ve sonuç. Avrupa şampiyonasında yokuz. Abinerinin kopyası. Yazık.