4 Ekim 2008 Cumartesi

Başka Bahara...

Genel durumun suçlusu Aragones değil,fotograftan özel bir anlam çıkarmayın…Türkiye’ye ayak bastığı gün dürüstçe söyledi zaten:''Hayır diyemeyeceğim bir teklif aldım'' dedi duygusal ! bir ifade ile…Fenerbahçe,Alex’in gol atamaması ve Guiza’ya da gol attıramaması nedeni ile bir maçı daha puan kaybı ile bitirdi.Takım özellikle Avrupa kupası maçlarında geçen seneki havasından uzak.Semih ve Deivid’in olmaması kalite ve gol yüzdesini düşürüyor direkt olarak.Aragones’e kötü hoca diye yaftalar yapıştırılması saçma.Yıllardır İspanya gibi oyuncu alternatifi bol bir takımdan sonra kulüp takımı çalıştırmaya başlaması yeni geldiği ülkede bocalamasına sebeb oldu doğal olarak.Üst üste gelen sakatlıklarda takımı iyi tanımadığı bir dönemde tuzu biberi oldu.Uzun yıllardır ‘’Henüz hazır olmayan’’ Emre orta sahanın sol kanadında bir şeyler yapmaya çalıştı sadece.Basında çıkan haberlere göre taraftarlar’’Çocukluğundan beri Fenerbahçe’li ise ve takımına iyilik yapmak istiyorsa bırakıp gitsin’’ demeye başlamış.Uğur takımın sol kanattaki en önemli top taşıyıcısı ama maçın büyük bölümünü kenardan izledi.Maçta skor berabere devam ederken İki ön liberodan birini çıkarıp forvete takviye yapılabilirdi.İlhan Parlak’ın yaşındakiler Barcelona,Real Madrid takımlarında direkt oynarken ,O burada akıllara bile gelmiyor.Ha bu takımda oynayacak kalitede değilse o zaman gönderip başka forvet alacaksın.Şimdi iki Arsenal maçı bekliyor Fenerbahçe’yi…Bu iki maçta sıfır çekilirse UEFA bile hayal olabilir.Fenerbahçe’ye 3 tane atan Porto,Arsenal’den 4 tane yedi Salı gecesi.Geçen sene keyifle maç izleyen taraftarlar,bu sezon ‘’Padişahım çok yaşa’’,’’Yönetim İstifa’’,’’Bizimle uğraşma takımı toparla’’demeye başladı. Aziz Yıldırım’ın ve bazı taraftarların kabul etmediği bir gerçek var.Takımın kalitesi geriye gidiyor üç senedir.Maldonado ve Josico’nun kalitesi, yarım Appiah veya çeyrek Aurelio etmiyor bana göre.Galatasaray Carrusca,Bouzid ve Hakan’ın yerine Kewell,Meira ve Baros’u transfer ederken,Fenerbahçe Appiah ve Aurelio’nun yerine Maldonado ve Josico’yu getirdi.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

hakan'ı bouzid ve carrusca ile aynı kefeye koyarak biraz haksızlık etmiş olmuyor musunuz fırat bey? gidenlerin listesi yapmaksa tamam ama gelenler gidenlerden daha iyi demeye getirirken hakan'ı da bir kalemde silmeyelim nolur. yukarıda yaşayan efsane demişsiniz ya, işte hakan galatasaray'ın hala yaşayan efsanesidir.

cino

FIRAT dedi ki...

Eleştirdiğim çok yönü olsa da Hakan ellebette unutulmaz büyük bir oyuncu...Yanyana yazınca aynı kefeye konmuş gibi olmuş haklısınız ama anlatmak istediğim gidenler ve gelenlerdi.Fenerbahçe ile karşılaştırma anlamında.Baros ile Hakan zaten tarz olarak çok farklılıar.

Adsız dedi ki...

Tamamen doğru bir yazı olmuş. Ben eminimki Aziz Yıldırım dahil kadromuzun geçen senelerden daha zayıf olmasada alternatifinin azlığının farkında. Taraftar yine vefakar transfer yapımadan 30.000 kombine aldı. Ancak gerçekten mutsuz. Transferde geç kalındı ve bu nedenle parası olduğu halde gerçek bir transfer yapılamadı. Gidenlerin yeri doldurulamadı. Ancak asıl önemlisi Fenerbahçenin 3 yıldır genç ve gelecek vadeden oyuncu transfer etmiyor. Eskiden birkaç genç veya gurbetçi getirilirdi. Onlarda artık yok. Buda kadromuzun yetersiz olmasına neden oluyor. Biz geçen sene Galatasaraydan daha kötü takım olduğumuz için değil kadromuzun daha dar olmasından genç ve ısıran oyuncularının azlığından şampiyon olamamışken bu yıl türkcel süper liginin en az transfer yapan klübü olduk. sorun buradan kaynaklanıyor ve bence Aziz Yıldırım'da bunun farkına vardı. Ama geç kaldı.