23 Ekim 2008 Perşembe

Beşi Bir Yerde

Fotograftaki Arsenal'li futbolcular bana bu başlığı attırdı.
Fenerbahçe adamı gazete okutmaz ve blog yazamaz hale getirince Fenerbahçe –Arsenal maçı ile ilgili iki satır yazmak bana düştü bu aralar…Galatasaray 1990-2000 yılları arasında kral olmak için 10 sene beklerken,Fenerbahçe 2 Sevilla maçı ile prens oluvermişti geçen sene…Avrupa’nın yeni prensi !
Şaka bir yana yıllardır ilk defa şahit olduğum bir olay gerçekleşti bu maç öncesi.Takımların güç dengesi ne olursa olsun yıllardır bir maç öncesi sonuç ,skor tahmini yaparak bilinmemişti uzun süredir.Geçen sezon ne Leverkusen’in Galatasaray’a 5 gol atacağını ne de Liverpool’un Beşiktaş’a 8 gol atacağını tahmin edemezdi kimse.Ama bu sene taraflı tarafsız herkes bu maçın 5 lik olacağını düşünüyordu maç öncesi.Rıdvan Dilmen Kocaelispor maçı sonrası,Arsenal maçı için yorum yaparken;’’Arsenal maçına Alex,Guiza,Semih üçlüsü ile çıkarsanız maçı 4 gol de bırakmazlar 5 olur ‘’demişti, oldu son dakikada.
20 dakikada 3 gol yiyen bir takım için derin analizler yapmanın çok faydası yok bence.Hızlı ve tek paslı oyunu ile rakip kaleye giden Arsenal’in bu orta saha yapısında olan Fenerbahçe’yi perişan edeceği belli idi.Arsenal’in sahadaki 11 inde en tecrübeli oyunculardan olan Emanuel Adebayor,Genç ! Semih’ten 2 yaş küçük!Maç yapan iki takım oyuncularının sadece yaşlarına baksak,Fenerbahçe ,Paf takımı ile Samandıra’da idman maçı yapıyor sanırız.Bu sezon Fenerbahçe ile ilgili ne yazsak kendimizi tekrar etmiş oluyoruz sonuçta.Takıma ruh veren oyuncuların gitmesi(Appiah,Tuncay,Aurelio,Ümit vs.)ve yerlerine yanlış transferler yapılması(Maldonado,Emre,Josico )bu duruma getirdi takımı.En aklı selim taraftarlar bile artık Aragones’in gitmesini istiyor.Nasıl olsa gelecek sezon gidecek bari şimdiden gitsin diye düşünüyorlar.Arsene Wenger,yeni bir takıma gelen teknik adama en az 6 ay süre tanınması gerekir diyor haklı olarak.Ancak medya ve takım ile kimyası tutmayan Aragones’in Fenerbahçe’ye bir faydasının olamayacağını görmek için Rıdvan olmaya gerek yok,Aydemir Akbaş bile bunu anlar bu saatten sonra.Geçen sezon oyuncular kendi kariyerleri ve takım için oynamalarının yanında sevdikleri teknik adam Zico içinde ekstra çaba gösteriyorlardı.Bu sezon oyuncular Aragones’e yağmurlu havada su vermeyecek kadar uzak duruyorlar.
Arsenal maçı 49.dakikada 1-4 e getirince vitesi dörtten,ikiye aldılar.Hiç beşinci vitese takmaları gerekmedi maçı boyunca.
Günümüz futbolunda üç büyüklerin Chelsea ile maç yaptığında kazanma ihtimali var ama Arsenal gerçekten başka bir futbol oynuyor.Sanki halı sahada yıllardır beraber oynayan,ince paslarla varyete yapan takım gibiydiler yine bu maçta.Adının şöhreti ile ayakta kalmaya çalışan Roberto Carlos,Walcot karşısında çaresizdi ne yazık ki !
Arsenal aslında kendi liginde sürpriz yenilgi ve beraberlikler alıyor bu sezon.Orta saha kurgusundan Hleb,Gilberto ve Flamini gibi çok önemli oyuncuları takımdan ayrıldı.Takımın geri dörtlüsünden Sagna,Toure,Gallas gibi oyuncular sakattı.Eboue,Song,Silvestre,Cilchy dörtlüsü maç boyunca çok pozisyon verdi.Wenger iki Fenerbahçe maçı ile üst turu garantileyim sonra kendi ligime bakayım düşüncesindedir bence.Bu bağlamda Londra’da ki maçta yine Fenerbahçe bu kadro yapısında sahaya çıkarsa Volkan kaledeki topları eli ile değil kürekle çıkarır.
Guiza’nın sahada bazı yaptıkları seyirciye çok güzel hareketler olarak gelirken bana çok samimiyetsiz hareketler olarak geliyor.Kaleci ile karşı karşıya kaldığı dört pozisyondan üçünü dışarı vururken,taç çizgisi kenarında dışarı gidecek topu kovalayarak seyirciye oynuyor fazlası ile.
Arsenal-Fenerbahçe maçı için iddaa oynayacaklara 2,5 üstü değil 4 üstü tavsiye ediyorum !
Porto ile evinde oynayacak olan Fenerbahçe bu maçı kazanırsa UEFA kupasına kalabilir ama Fenerbahçe’liler bile bu kadro ve bu futbol ile kalsak ne olur diyorlar…
Ne güzel söylemişti Mazhar Alanson: ‘’Benim hala umudum var’’ !!!

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Tahtabacak /
Aragones in suçu ne?... onu kimseden duyamadım daha??? rıdvan efendi de programda peki kim oynasaydı dendiğinde tıkandı kaldı... demirkol da aynı şekilde... transferde de adama bok atamazlar.. tek istediği oyuncu guiza'ydı; o da geldi ve faydalı oluyor. gerisini ben istemedim diyor zaten... Zico'yu da o göndermedi... O zaman Dedenin suçu NEEE...

FIRAT dedi ki...

Aragones'e suç bulan yok ki zaten.Adam piyango çıktı ikramiyesini almaya geldi Türkiye'ye...Suçlu yönetim demiyorum çünkü Yıldırım tek adam gibi yönetiyor.Hoca seçimi,oyuncu seçimi hatalı...

TANGO dedi ki...

Blogta uzun zamandır yazı yazmamamın kendimce haklı nedenleri varken ve bunu adın gibi biliyorken bunu Fenerbahçe'ye bağlaman tamamen bel altı vurmaktan hoşlanmanla ilgili. Fenerbahçe beşlik olsada oturup yazı yazsam diye Eyüp Sultan'da adak adamışlığın bile vardır senin. Kolay değil 3 yıldır bekliyorsun böyle bir Avrupa hezimeti yazmayı. Arsenal'e formdayken ve iyi oynarken bile kaybedebilir hatta 5 yiyebilirsin. Bu Fenerbahçe'yi "aslında iyi takım" yapmaz o bir gerçek ama ağzının suyu akarak böyle yazı yazacak adamın Belinzona gibi bir daha adını anmayacağımız bir takımdan bir turda 4 gol yemiş takım taraftarı olması da ayrıca düşündürücü. Aslında maç sırasında attığın "Star'da bu saatte porno yayını var." mesajını bile maç 1-2 olduğunda acaba erken mi gönderdim diye düşünene adamın Olimpiakos maço oynanmadan böyle bir yazı döşenmesi de takdire şayandır. 15 senelik rkadaşım bir kezde beni kazandığınız bir maçtan sonra ara. Bu bizim yenilmemizi beklemekten daha mı zor.

Adsız dedi ki...

magnet seni gözlerinden öpüyorum. süpersin. fırat banada mesaj atıyor. sadece fenerbahce yenildiği zaman. bir kez GS maçında attı show tıme yazıyordu. ama hepsini saklıyorum. sıra bizede gelcek o mesajları bende geri atıcam. telini açmazsa kağıda yazıp kargoya vericem.