20 Ekim 2013 Pazar

Milli Takımda Winner Futbolcu Eksikliği

Hollanda maçında kalite asla tesadüf olamaz kuralı işledi ve 2-0 yenilerek Brezilya 2014 rüyasından uyandık millet olarak.Bu milli maç üzerinden futbolumuz üzerine yazılacak o kadar çok şey var ki...Mesela ben Türk futbolunda 3 sezon üst üste iyi performans gösteren futbolcu görmedim hayatım boyunca.Selçuk İnan bu gerçeği değiştiremedi.Geçen sezon düşüşe geçmişti bu sezon dip yaptı.Lens karşısında paspas olan Gökhan Gönül ülkenin en iyi sağ beki düşünün.Üç ay önce varlığı sorgulanan,Milli takımda ne işi var denen Caner'in yokluğu dert oldu Hollanda maçı öncesi.Hasan Ali Kaldırım'da beklendiği gibi Robben karşısında paspas oldu.
Millet olarak sakin,kontrollü taktiğe dayalı futbola yatkın değiliz. Kaos futbolu diye bize özgü ,''Haydi Aslanların,saldırın Kaplanlarım'' da her maç işe yaramıyor maalesef.
Ülke olarak en yetenekli futbolcumuz Arda Turan ve bence o bile winner diyebileceğimiz bir futbolcu değil.Nedir winner,kime denir? Skor ve maç ne olursa olsun hep başarıya ve kazanmaya odaklı sporcudur onlar...Messi,Ronaldo,Robben,Drogba,M.Jordan,Arroyo gibi mesela.Milli takımda Arda dahil hiç bir futbolcumuz bu özelliklere sahip değil bence.Son Hollanda maçı öncesi R.V.Persie ve A.Robben dışında diğer mevkilerde bizden çok üstün olmadıklarını düşünüyorum demiştim,90 dk. sonrası fena halde yanıldığımı gördüm.Kalite fena ağır bastı.Her mevkide bizi ezdiler diyebilirim.Türkiye liginde herkesin salladığı Sneijder'in gerçek bir 4-3-3 te kanatları kullanan bir takım için ne kadar büyük bir oyun kurucu olduğunu gördük.Son Dünya Kupasında Hollanda'nın 10 numarası olarak final maçına çıkmış,Ajax-Real Madrid ve İnter gibi üst düzey takımların 10 numaralı forması giymiş bir adamdan söz ediyoruz sonuçta.
Milli maçların İstanbul'da oynanmasına kesinlikle karşıyım artık...Kadıköy'de GS'li futbolcular , Arenada FB'li futbolcular yuhalanıyor.Eskişehir-Bursa gibi şehirler Milli maçlar için çok daha uygun.
Burak konusunda kişisel fikrim 18 yaşında Alex Ferguson ile çalışmaya başlasa sıra dışı golcü olabilirdi ancak 28 yaşında Mourinho ile çalışsa bile en fazla bu kadar olur zaten.Ne demişler ağaç yaşken eğilir.Ama Milli formayı terletirken yuhalayanlar şerefsizdir.İsterse 10 gol kaçırsın.Malzeme bu ülke futbolunda.Yerine oynatacağın adam Mevlüt ya da Cenk ise susacaksın.Sonuçta son 2,5 senede 109 maçta 78 gol atmış birinden söz ediyoruz.
Ülke futbolu bu halde iken Hollanda'nın gerisinde kalmak çok normalde Macaristan ve Romanya'ya geçilmeyi kimse bana açıklayamaz.Dibin dibini gördük mü acaba? Yıldırım Demirören ve Federasyon için söyleyeceğim ise ''Beter olun en iyi gününüz böyle olsun.''
Şikeyi çözmeyen, futbolunu dibine kadar siyasetin yönettiği, rakip milli marşını ıslıklayan, oyuncusunu yuhlayan bir ülke DK'na gitmemeli zaten başka ne diyelim?
Gene bir turnuvaya gidemedik ve gene önümüzdeki maçlara bakacağız.

Hiç yorum yok: