3 Ekim 2013 Perşembe

Juventus:2 - Galatasaray:2

Kuralar çekilip CL grubu oluştuğu gün fikstür belli olunca şu yorumu yapmıştım.Maç sıralaması şu şekildeydi...R.Madrid-Juventus-Kopenhag-Kopenhag-R.Madrid-Juventus...İlk iki maçtan puan beklentim 1, üst üste oynanacak iki Kopenhag maçından 6 puan alırsak,son Juventus maçı içerde final olur,kazanan üst tura çıkar.
İlk maçta alınan 6-1 lik ezici yenilgi müthiş bir hezimet oldu...Ancak Juventus maçında galibiyeti kaçıran taraf olup 1 puan ile dönünce hesaplar tekrar yapılmaya başlandı.Sarsıcı bir teknik adam değişikliği ve Juventus maçına İtalyan teknik adam Mancini ile çıkmak her iki ülkenin medyasını bu maça odakladı.
Terim'in 4-3-1-2 si Mancini ile 4-4-1-1 oldu diyelim.İlk maçtaki ağır yenilgi sonrası İtalya'dan puan ile dönmek CL grup aşaması için iyi başarıdır kuşkusuz.Pek yapmadığım şeyi yapayım ve futbolcular özelinde değerlerime yapalım.
Muslera...Belli bir standardın hep üzerinde,Simovic-Taffarel-Mondragon'dan sonra bir efsane kaleci daha oldu...Uzun yıllar bu takımda kalması hepimizin dileği.
Eboue...Yıllarca Arsenal'de oynamış büyük tecrübe ama anlamsız düşüşler ve yerden kalkmamalar herkesi delirtiyor.Seveninden çok sevmeyeni olmaya başladı.
Chedjou...Geldiğinden beri en iyi futbolunu oynadı.Bülent Tulun transferi olduğundan Terim biraz ön yargılı davrandı ancak Mancini'nin Semih ile birlikte ilk tercihi olur.
Semih...Talihsiz bir sakatlık yaşayıp yerini Gökhan'a bıraktı çıktı ama takımın bankosu,formasını vermez.
Hakan...Ligdeki yabancı sınırı nedeniyle takımda daha fazla yer buluyor...Dengeli ancak yavaş bir futbol karakteri var.Bazı maçlar takımın en iyisi bazen ise hata yaptı mı telafisi olmuyor.
Melo...Juventus'ta bidon seçilip sürekli kiralandı...O eski hesabı kapatır gibiydi dün akşam.Kendi mevkisinde Türkiye'nin en iyisi tartışmam bile.Kıymeti olmadığı maçlarda daha iyi anlaşılıyor.
Selçuk...Müthiş iki sezon sonrası bu sene düşüşte...Bence Arda ile birlikte en iyi 2 Türk futbolcudan biri ama eski günlerini bu dönem aratıyor.
Bruma...Vahşi bir at gibi...Ehlileşmesi gerekiyor.Dün gece Juventus karşısında çok etkili değildi ama Türkiye liginin tozunu atar.
Riera...Soğukkanlı ve çok tecrübeli ama sol açıkta uzun süredir oynamadığı için dün gece çok kötüydü.Oyundan çok geç alındı diyebilirim.
Sneijder...İnter'den tanıdığımız adam ile alakası yok...Forvet arkası dünyanın en iyilerinden biri diye bilirdik ama sezona çok iyi başlamışken gene kaçak dövüşmeye başladı.Önünde oynayan adama bakıp örnek alması gerek.
Drogba...Efsane...Tek kelime ile.1 gol 1 asist...Sahada olması bile rakip için tehtid...Büyük tecrübesi ile fark yaratıyor.
Gökhan...Müthiş profesyonel...Haftalarca oynamasın yarın oynayacak gibi hazır tutuyor kendini,tebrik ediyorum.
Amrabat...Onunla ilgili düşüncelerimi yazdım.Arşivde var...Sorun penaltıya sebebiyet vermesi değil,sahada futbol zekası olmaması.Şut atılacak yerde pas,pas atılacak yerde şut çekiyor.Senede 2-3 asist yapacak diye kadroda tutulacak adam değil ama 8-9 milyon Euro büyük kazık oldu.
Umut...Gökhan için söylediklerimi onun içinde söyleyebilirim.Sıfır kapris sıfır kompleks...Sahaya çıkıp işini yapıyor,tebriklerin daha büyüğü Umut'a...

Hiç yorum yok: