23 Eylül 2012 Pazar

M.United :1 - Galatasaray :0

 Şampiyonlar ligi serüvenine 6 yıl ara verdikten sonra çıkılan ilk maç M.United olunca bir bocalama oldu doğal olarak.Fatih Terim'in cesur kadro seçimi maça damga vurdu.Tecrübeli Cris yerine hızlı Dany tercihini kimse beklemiyordu.


Maça olabilecek en kötü senaryo ile başladı Galatasaray...1.dakikada Umut'un düşürülmesi net penaltıydı hakem gördü ama çalamadı sanki.Arkasından yenen gole neredeyse sevinecektik.Çünkü Muslera'ya çıkacak kırmızı kart ve penaltı çok daha ağır sonuçlar doğururdu.Valencia-Nani-Kagawa ve RVP ile etkili ataklar yapan rakibe karşı dengeyi kurması ve üstünlük sağlaması 35. dk. itibaren oldu Galatasaray'ın.Verilmeyen penaltı dışında Amrabat ve Hamit ile direkten dönen toplar bu şartlarda oynanan bir maç için büyük şanssızlıktı.

Yenilen golde H.Balta ile yaptıkları kademe hatası dışında kusursuza yakın bir maç oynadı.Dany'nin eksiği tecrübe.Semih gibi hamle ile oynayan biri.Ujfalusi ve Cris ise büyük tecrübeleri nedeniyle oyuna akıllarını koyuyorlar.

Penaltı demeyen yok.Maça 0-1 başlamak büyük avantaj olacaktı. 

Selçuk maçın genelinde çok etkili değildi ve bunun sebebi Melo'nun bu kadar üst düzey bir maça hazır olmamasıydı.CL kalan maçlarında Selçuk İnan'ın fark yaratacağına inanıyorum.


Maç 1-0 bitti ancak 3-4 ya da 3-2 bitse kimse şaşırmazdı.Bu maç için büyük yıkım demek abartı olur.Cluj'un ilk maçını kazanması ile Braga maçının önemi arttı sadece,10 puan ile grup 2. nin geleceğini düşünüyorum.
İstatistikler oyun olarak maçın iki takım içinde direkt üstünlüğünün olmadığını gösteriyor.

Hiç yorum yok: