10 Eylül 2012 Pazartesi

Hollanda :2 - Türkiye :0

Dünya Kupası grup eleme maçlarına bir futbol ekolü ( Tabii ki total futbol) Hollanda ile deplasmanda başladık.Deplasman lafın gelişi aslında...Türkler stadı doldurmuştu her zamanki gibi...Abdullah Avcı, 11 seçimi ve yaptığı daha doğrusu yapmadığı değişiklikler ile eleştiri oklarını üzerine topladı.
Eğer gruptan çıkmak istiyorsak 2. lik değil ,1. lik  hedefimiz olmalı...Çünkü Avrupa şampiyonasında net bir başarısızlık yaşayan Hollanda'da kadro yenilemesi ve geçiş döneminde.Açıkcası bir Almanya değil şu an itibariyle.

Bu fotoğraf maçın özeti aslında...Uzatmalarda gelen 2.golü saymazsak 0-1 giden skoru sahada değiştirecek potansiyeli olan futbolcu Selçuk İnan ama tüm maç kenarda oturdu.
Sercan ve Tunay'ın sahadaki varlığı sorgulanırken,Umut ve sonradan giren Burak'ı top ile en iyi buluşturan adam bilet almadan maç seyretti resmen.
Hollanda gruptaki direkt rakibimiz ve 2014 Brezilya'da yine televizyon karşısında olmak istemiyorsak artık sahamızda yenmek zorundayız...Gruptaki diğer takımları yenmek mesela yarın Estonya'yı yenmenin anlamlı olması için Hollanda maçından 1 puan almamız gerekiyordu.Çünkü o takımları herkes yeniyor zaten...Türkiye klasik,olmayacak maçlarda puan kaybetme geleneği nedeniyle Macaristan ve Romanya maçlarında puan kaybı yaşar gibi geliyor bana...


Türk futbolnun kronik hastalığı duran top ve yandan gol yemedir.Gene boş geçmedik.Tolga kalitesinde bir kalecinin sadece ön direğe değil,arka direğe de bir adam yerleştirmesi gerekiyordu.Çıkmayacak top değildi yani.Avcı dönemi başlayan alan savunması taktiği henüz başarıyla uygulanamıyor.

Nuri Şahin'in kalitesi hepimizce malum ama geçen sezonu İspanya'da sakat geçiren ve Liverpool ile henüz 1-2 maça çıkan Nuri'yi Selçuk'a tercih etmek neyin taktiği anlaşılmaz.Aynı şekilde ciddi maç eksiği olan Hamit tercihi yerine Gökhan Gönül oynamalıydı.Aslında Robben'in karşısına kimi koysan zor durumda kalır ancak Hamit'in etkisiz kalmasının en önemli sebebi Tunay'ın savunmaya yardım etmemesiydi bence.Sercan-Tunay-Mevlüt puan maçlarında ilk tercih olmamalı,o seviyede değiller çünkü.
Estonya maçını kazanırız herhalde...Ama Romanya ve Macaristan maçları sonrası grupta nerede oluruz ve play off kovalar mıyız şimdilik zor görünüyor.

Hiç yorum yok: