2 Eylül 2012 Pazar

CL Grupları...

Artık geleneksel hale gelen grup değerlendirme yazısı bugüne kısmetmiş. Galatasaray'ın H grubu ayrı bir yazı konusu olacak elbette.
A Grubu'nda Porto, Dinamo Kiev, PSG ve Dinamo Zagrep var...D.Zagrep dışında üç takımın üst tur şansı var bence...Sert bir grup değil.Porto tecrübesi ile bir adım önde.
B Grubu'nda Arsenal, Schalke 04, Olympiakos ve Montpellier yer alıyor.İlk iki takım el ele çıkar bu gruptan.
C Grubu'nda ise Milan, Zenit, Anderlecht ve Malaga yer alıyor.Milan GS nin grubunda olsun isterdim.Bu sezon için 1.torbanın zayıf halkası onlar.İbrahimovic ve Tiago Silva sonrası güç kaybettiler ancak Pazzini transferi durumu biraz kurtarıyor.Milan,Zenit,Malaga tur şansı olanlar bence.MalagZenit'in bir adım önünde.
D Grubu Real Madrid, Manchester City, Ajax ve Borussia Dortmund ...Ölüm grubu deyimi bile hafif kalıyor o kadar yani.Ajax'ta ne şans varmış yuh diyorum.Yine de favoriler Tabii ki Real Madrid ve M.City...Galatasaray'ın bu grupta olmasını isteyen çok FB li vardı hadi itiraf edin.
E Grubu Chelsea, Shakhtar Donetsk, Juventus ve Nordsjaelland ...Grubun sonuncusu belli...Geçen sezonun şampiyonu Chelsea iyi tarnsferler yaptı.Juventus eski günlerine dönüyor.Grubun sac ayağı Lucescu'lu S.Donetsk...Bu takımın maçları kimin 2. çıkacağını belirler.
F Grubu'nda ise Bayern Münih, Valencia, Lille ve Bate Borisov var. Grup lideri banko B.Münih...Hazard'ı kaybeden Lille'in Valencia'yı 2. lik için çok zorlayacağını düşünmüyorum.
G Grubu  Barcelona, Benfica, Spartak Moskova ve Celtic...Barcelona tabii ki banko...Braga'dan Lima'yı alan Benfica daha güçlendi.İkincilik Portekiz takımına yakın.S.Moskova ve Celtic bu gruptan çıkacak düzeyde değiller.

Hiç yorum yok: