15 Şubat 2011 Salı

Üzülmez'in Üzücü Vedası...

İbrahim Üzülmez,nam-ı değer Deli İbo Beşiktaş'a veda etti bugün...Kör ölür badem gözlü olur bizde.Düne kadar sol kanatta yetersizliğinden dem vurup yerden yere vuranlar bugün nasıl gider diyor.Hayatta yaptıklarımızın bedelini ödüyoruz bir şekilde.2008 de terlik kavgası yapan Toraman ve Üzülmez soyunma odasında yine olaya karışınca kabak Üzülmez'in kafasında patladı.Yaptığı elbette af edilmez.Takım arkadaşına soyunma odasında yumruk atmak elbette ceza gerektirir ama bu takımdan kovmak mıdır o tartışılır.İdmanda,maçta,soyunma odasında kavga,küfür, hatta yumruklaşma olur,cezası da olur da 11 yıl bu takıma herşeyini vermiş adamı bir kalemde silmek olur mu emin değilim.Futbol 30-35 yaşında adamların yaptığı meslekte olsa bana hep çocuksu tarafı ilginç gelir.Gol olur koca koca adamlar alt alta üst üste sevinirler çocuk gibi.Bu adamların kavgasıda yumruk yumruğa olur belki de.Kadro dışı bırakma,ağır para cezası tamam ama takımdan hemen göndermek biraz ağır bence.İbrahim'in bu şekilde gitmesi beni üzdü açıkcası.

Ne Demirören ne de bir başkası bana masal anlatmasın bu olayı yapan kariyerinin sonuna gelmiş İbrahim değil bu senenin flaş transferleri mesela Simao,Guti ya da Quaresma yapmış olsa sonuç bu şekilde olmazdı.Olurdu diyenin alnını karışlarım...Süleyman Seba gitti,Beşiktaşlı duruşu bitti o kadar basit...Zamanında Fenerbahçe'ye gol atınca şortunun içine elini sokan Pascal Nouma'yı takımdan gönderen Beşiktaş yönetimi o duruştan söz ediyordu.Yıllar sonra o yönetim kurulunda olan bir yönetici Nouma'yı nasıl gönderdiklerini itiraf etmişti...
''Federasyonun Pascal'a 3 ay gibi bir ceza vereceğini öğrenmiştik. 3 ay sonra zaten ligler bitecekti. Pascal'ın sözleşmesinde de federasyon tarafından 6 aydan fazla ceza alırsa sözleşmesi hiçbir ücret ödenmeden tek taraflı feshedilebilir maddesi vardı. Bunun üzerine Beşiktaş yönetimi federasyonu arayarak 3 ay yerine 7 ay ceza verilmesini istedi. Federasyon da Beşiktaş'ın bu isteğini gerçekleştirdi ve 7 ay ceza verdi. Kulüp Pascal'ın sözleşmesini tek taraflı feshetti"
Üç kuruş için küçük hesaplara girip Federasyona ceza siparişi veren Beşiktaş yönetimi,Beşiktaşlılık duruşundan söz edemez ne o gün ne de bugün artık.
Sözleşmeyi fesh etmek hukuki bir deyim ben Türkçesini söyleyim adamı kovmaktır...Demirören'in yaptığı ''Beşiktaş'ın kapıları ona her zaman açık ve sezon sonu jübile teklifi bildiğin saçmalık başka birşey değil.
Artvin Arhavi'lidir İbrahim Üzülmez...Karadenizlidir yani.İçinde kötülük yoktur,deli doludur.Hesapsız kitapsız davranır.Toraman saha içi ve saha dışında ne kadar sinsi ve içten pazarlıklı ise Deli İbo da o kadar açık ve naiftir.
Beşiktaş kariyeri boyunca yeteneği değil,hırsı,mücadelesi,takıma herşeyini vermesi ile sevdirmişti tribünlere kendisini.Bu şekilde gitmesine kimse razı olmazdı belki ancak son pişmanlık fayda etmiyor.Yolun açık olsun Deli İbo.Beşiktaşlı değilim onlar adına konuşuyor gibi olmayım ama Çarşı'nın gönlünde bir İbrahim'e yer varsa o İbrahim,bence Toraman değil,Üzülmez'dir.

Hiç yorum yok: