8 Şubat 2009 Pazar

Hakem Hatası Değil,Marangoz Hatası !

Konu ne Galatasaray ne de Lincoln...Delgado ya da Alex'te böyle kart görse aynı tepkiyi veririm.Yöneticileri,teknik adamları eleştirecek çok malzeme var aslında ama hakem hataları o kadar ön plana çıkıyor ki futbolu konuşamaz olduk.
Oyun kuralları sayfa 122, "Eğer bir oyuncu serbest vuruşu çabuk kullanmaya karar verir ve topa 9.15 mesafeden daha yakında bulunan bir rakip oyuncu topu keserse hakem oyunu devam ettirmelidir"
Selçuk Dereli'nin yüzündeki ifade ve gülümsemeden özel bir anlam çıkarmak değil amacım,ancak bir hakemin sahada ki patron benim kompleksi bu kadar yoğun olmamalı bence.
Bu şekilde maç yönettiği sürece göğsündeki FİFA kokartı,dansöze takılmış para gibi durmaya devam edecek.Ahmet Çakar'dan bu yana önemli bir turnuvada maç yöneten hakemi yok Türkiye'nin.Senin liginde performansın bu olursa,Avrupa'da sana en fazla Belçika-Malta maçını verirler tabii ki.

3 yorum:

alessio cerci dedi ki...

çok güzel ve yerinde bir yazı.resimde cuk oturmuş.ama sen daha buraya oyun kuralları kitabından bayağı bi alıntı yapıcan gibime geliyor bundan sonra...

Hasan29 dedi ki...

Galatasaray-Beşiktaş maçı.Delgado,her iki sarı kart;anladın sen onu;)

FIRAT dedi ki...

http://iyiortagololur.blogspot.com/2008/12/delgado-kzard.html

Aynı haksızlık kime yapılsa tepki veririm demiştim,ancak bazı okurlar için direkt adres göstermek gerekiyor.
Nalıncı keseri gibi kendimize çalışmıyoruz,endişe etmeyin.