29 Mayıs 2008 Perşembe

Sokak Futbolu...

Yazılmamış kuralları vardır bir yerde okudum ve okudukça güldüm bu geyikleri biz de yaptık zamanında diye...

kalecinin boyunu aştı gol değil
eğer çekilen şut kalecin 10-15cm (kaleci tutamasın kafi) üstünden gitmişse gol sayılmaz.. sayılmaz ama bu kavga çıkmayacak anlamına gelmez..her nolursa olsun daima kale ile kaleci aynı boydadır ve üstten giden top gol değeri kazanmaz.
direk
genelde mahalle maçlarında kaleler taştır.. ve bu taşlar sadece taş olmakla kalmayıp yeri geldiğinde uzar ve büyük bi kale direği olur.. örneğin: bi atak oldu ve çekilen şut o taşın üstünden geçti..e şimdi gol mü deil mi? eğer ki top taşın kale kısmına yakınsa goldür(çarpıp içeri girer lan) ama aut kısmına yakınsa aut olur(çarpıp dışarı çıkar lan)..
kaleci değiştirdin 2 penaltı olur..
o anki kaleci penaltı kurtarabilecek potansiyele sahip bi kaleci değilse hemen bi oyuncu kaleye geçer ve karşı takım o an o meşhur lafı sölerr;"2 kere atarız!!"eğer birinci penaltı kaçarsa ikinci penaltıya geçilir;ama gol olursa ikinci şans kullanılamaz..
bu top yamuk olum
maç yapılacak topun iyi veya kötü(yamuk) olduğunu anlamanın tek bi yolu vardır: topu döndüre döndüre havaya atmak.. eğer top havada dönmeye başladığı andan itibaren şekli şemali kayıyor ve tabiri caizse kıvırıyorsa o top yamukktur..
abanma yok
penaltı atışlarında her ne pahasına olsun, dünyanın neresine gidersen git; kesinlikle abanma olmaz!!nedeni; bilinmiyor..
atan alır
maçlar genellikle caddelerde veya boş arsalarda yapıldığı için topun kaçma olasılığı olan çok yer vardir. top bir yere kaçtığında topu kaçıran takımın karşısındaki takım hemen,"atan alır" der ve atan söylene söylene topu almaya gider..

top benim:yapılan maçta top kime aitse o kişi (bunu sadece kendi kabul etse de) çok değerli bi insandır. top onun olduğu için ne kaleye geçer ne defansta durur. forvete geçer ve gelen her topa saçma salak vurur, maçın içine eder. işte bu yüzden her yerde geçerli olan tek gerçek; topun sahibi top oynamayı bilmez ve o kişi hiç bir yerde sevilmez.
adamın gol diyoooo:eğer tartışmaya açık bir gol olmuşsa taraflar "-gol lennn, -ne golüü olumm direeen üstünden geçtiii" diye tartışmaya başlar.. işte o an golü yiyen takımın oyuncularından biri(kadir gecesinde doğmuş olasılığı yüksek olan, yalan sölemeyi beceremeyen ve tartışma yanlısı olmayan bir oyuncu) çıkar ve "gol" der.. işte o an karşı takım oyuncularından bunu duyan biri hemen tartışma mahaline gelir ve tartışmayı sonlandıracak lafı söler: "adamın".. gol sayılır ama o melek gibi olan çocuk ya kaleye geçirilir ya da dövülür...
5'te devre 10'da biter:
90 dakikaya tekabül eden süre zarfıdır.. ölesine oynanan maçlarda geçerlidir..
10'da devre 20'de biter:
bu da 90 dakikaya tekabül eder ama bu sistem kola, dondurma ve çeşitli ürünler için yapılan maçlarda geçerli olur..

Hiç yorum yok: