26 Ekim 2015 Pazartesi

Fenerbahçe : 1 - Galatasaray : 1


Bir fotoğraf bazen çok şey anlatıyor...Gergin başlayan derbi sakin bitti...Skor 1-1...İlk yarı Fenerbahçe ikinci yarı Galatasaray istedi maç beraberlikle bitti sonuçta.
Volkan'ın bu bakışlarına hasta GS taraftarı.Olcan o boyu ile golü attı.
Melo'yu arayacağımız tek deplasman olabilir diyordum maç öncesi.Çünkü Mehmet Topal-De Souza orta sahasına karşı Selçuk-Bilal daha savunma yönü zayıf,yumuşak kalıyor açıkcası...Nani-Markovic-Diego-RVP hücum gücüne karşı Galatasaray'da Yasin-Podolski-Umut-Sneijder hücum dörtlüsü ile sahadaydı...Sneijder dışında diğer üçü maça katkı vermedi dersek yanlış olmaz herhalde.Devre arası sedye ile sahadan çıkıp ikinci devre maçı çevirmesi ne kadar büyük karakter olduğunu ortaya tekrar koydu.
Ligde ortalama 15 şut çeken bir takımın ilk yarı sadece 1 şut çekmesi kötü istatistik.
Ofsayttan yenilen gol,iki stoperin ikinci yarıya sarı kart ile başlaması beklerin savunma yönü zayıf Sabri ve Olcan olması dezavantajdı bakınca.Umut,Podolski,Yasin'in maça katkı vermemesi bir başka olumsuz durumdu maç boyunca.
Alınacak bir mağlubiyet puan anlamında olmasa da psikolojik açıdan rakibe avantaj sağlardı.Deplasmanda şampiyonlukta direkt rakibinden 1 puan almak iyidir.
Ligin ikinci yarısı BJK-FB-TS Arena'ya gelecek büyük avantaj.
Takımın elbette eksikleri var ama ligde 6 kez yenik duruma düşüp geri dönmek 18 puan ile 2. sırada olmak şu an için fena değil bence.Maça ve lige tutunuyoruz. Devre arasına kadar zirve yarışından kopmamak önemli.
İyi futbolculuk,teknik,kariyer başka şey...Maçta RVP ve Sneijder'e bakınca kimin büyük karakter olduğu ortaya çıktı.
Maç öncesi gene ortamı geren malum kişiydi.Aziz Yıldırım futbol sahnesinden inmeden kalıcı dostluk,centilmenlik baklemek hayal.
Maçtan bağımsız ligin en iyi kalecisi Muslera, en iyi stoperi Chedjou, en iyi 10 numarası Sneijder Galatasaray'da...En iyi forveti Burak form tutarsa bu sene şampiyonluğun en büyük adayı yine Galatasaray...

Hiç yorum yok: