1 Ekim 2015 Perşembe

Astana : 2 - Galatasaray : 2

Açıkcası Galatasaray bu maçı 0-1 ya da 1-2 kazansa dahi görüşüm değişmeyecekti...Galatasaray,Astana'yı son maç İstanbul'da yener ve grup 3. olarak Avrupa liginden devam eder...Bu sene genel olarak CL üst turunu hak etmiyoruz zaten...Çok uzun teknik analiz yapacak ne keyif ne gerek var bana göre...Yapılan ve yapılmayan transfer yanlışları, Hamza Hocanın maç başında ve maç içinde yanlış ve skandal oyuncu tercihleri bugünün sonucu.
Muslera-Sneijder-Podolski sıkıntılı görünüyor...Bazı futbolcular küstürülmesin diye anlamsız iyi niyet gösteriliyor...Büyük takım olma kimliği genel anlamda zarar görüyor. Taraftar maç seçiyor ve çoğu maçta stadı doldurmuyor...Plansızlık,günü kurtarma vb durumlar başarısızlığı getiriyor bunun sonucunda.
Burak'ın yokluğunda zorluk derecesine bakmaksızın her maça Umut ile başlamak ve yetersizliği kabak tadı verdi...Yoksa forvetin 4-6-0 başla..Öne Podolski'yi koy adam bir sağa bir sola geçeceğine Sneijder'in önünde oynasın daha iyi.
Dün maça Bilal-Selçuk-Jose üçlüsü ile başlamak gerek dedik...Hücum yönü güçlü Bilal ve Selçuk ile başladı takım...
İkinci devre Astana gibi yetersiz ve tecrübesiz takım bile akın akın üstüne gelmeye başladı,cesaret buldular.



Fotoğrafta fotomontaj yok...Umut Bulut'un orada ne aradığını kimse bilmiyor...Aslında Umut'a kızmamak gerek...Çapı kapasitesi hep bu kadardı. Eskiden yaşı gereği biraz daha mücadele eder,attığı 10-12 golle katkı sağlardı...Kapı gibi 4 yıllık sözleşmeyi kapınca klasik Türk futbolcusu kafası gereği o da düşüşe geçti.
Yabancı sınırı varken kadroda olmasının az da olsa esprisi vardı ama artık su kaldırmıyor...Genç potansiyeli olan yabancı forvet yerine topu kontrol etmekten aciz Umut sezon boyunca 1,8 milyon Euro alıyor...Burak bile düşüşe geçmiş iken Umut bu takıma ne verecek ?


Chedjou sakatlıktan döndü ve 2 haftadır takımla çalışmasına rağmen nispeten kolay lig maçlarında bile takıma alışması sağlanmadı...Semih bu sezon çok kötü başladı ve toparlayamıyor...Ben açıkcası Semih'in Galatasaray'da hele CL maçlarında direkt 11 futbolcusu olmadığını düşünüyorum.
Dün yenilen golde büyük hatası var.Fotoğrafa bakın top önünde taca,kornere,hatta kaleciye pas verme şansı varken topu ayağında geveledi ve yerde sürüne sürüne kaptırdı golü yedik...Golde hata direkt Semih'in...Maldini sanki topu taca atmayı utanç olarak görüp sonra böyle utanılacak hatalar yapıyorlar.
Sağ bek transferi yapılmayıp Denayer mecburen sağ bek oynayınca savunma dengesi bozuluyor.Aslında olması gereken ...Sağ Bek-Denayer-Chedjou-Carole...Ama şimdi Denayer-Chedjou-Hakan-Carole olmalı...Semih bu hali ile 11'i hak etmiyor.

Hiç yorum yok: