13 Aralık 2013 Cuma

Hıncal Uluç ve Galatasaray

Dünyanın gerçekten sonu geliyor galiba...Hıncal Uluç, Galatasaray,Mancini,Drogba ve Sneijder hakkında övgü dolu yazı yazmış...

Galatasaray, Real'in galibiyeti ile garantilediği Avrupa Ligi cebindeyken, kendi seyircisi önünde gereksiz bir yenilgiye uğramamak için oynar havasında göründü. Hücum futbolu oynamak bir yana, ciddi ciddi saldırmadılar bile.. İki tarafın da görüntüsü "Maç 0-0 bitsin, razıyız" havasındaydı.
Juve, giderek buna inanırken, Mancini'nin "Uyutma içinde gol planı"nı fark edemedi.
Bu berbat sahada oyun kurmak, hele tedbirli oynayan Juve önünde top sürmenin, pas vermenin nerdeyse imkansız olduğu orta sahayı olumlu geçip gol akını yapmak nerdeyse imkansızdı.. Peki, üstelik "0-0'a razı" havada, rakibi uyandırmadan oynarken, gol nasıl atılacaktı?. Taktiğin bam teli, zurnanın zırt dediği yer işte burasıydı. Orta saha, hatta sallama bir uzun ve yüksek topla geçilecek, bu işi çok iyi yapan Drogba, sallama topu gol pası olarak indirecek ve bu indirişi "Biri" değerlendirecekti..
Kimdi bu "Biri.."
Hafif kilo almış, kondüsyonu fevkalade yetersiz, doğru dürüst antrenman bile yapmamış, maç boyu ortalarda görünmeyen Sneijder'ın sonuna dek oyunda tutulmasının sebebi tam da buydu, işte. Bir pozisyon için orada olacaktı. Oyun kurmaya ihtiyacı olmayan Galatasaray'ın "Bir pozisyon"u en iyi değerlendirecek adamlara ihtiyacı vardı gol için.. O zaman, "Biri" en başta Sneijder olacaktı. Oyun boyu ihtiyaç duyulmayacak, fakat kader anında yeteneklerini ortaya koyacak bir yıldız.
Sonra Burak, Selçuk, Melo.. O uzun toplu akında Drogba zaten ilerde beklerken, ileri çıkan kimse o..
Maçın bitimine 10 dakika kala Umut'un oyuna alınmasının sebebi de buydu. "Biri" adaylarını bir daha arttırmak.. Ne varki Umut, o uzun topu Drogba'ya şandalleyen adam oldu, Galatasaray'ın uyutma taktiği içinde beklediği "Kader anı"nda..
Mancini, hesaplarını bu an için yapmıştı.. Bu hesap içinde iki adama şiddetle ihtiyacı vardı.. Picador, boğayı dağıtan atlı adam, Drogba.. ve Matador.. Kılıcı bir defada boğanın kalbine saplayıp zaferi getirecek yıldız.Boğa güreşlerinde bu son hamleye "Gerçek anı" derler.. Bir saattir uyutulmuş boğayı tek vuruşta öldürme hünerinin ortaya çıkacağı an..
Mancini'nin planladığı ve Sneijder'in gerçekleştirdiği, işte tam buydu..
Bir saatir uyutulan boğa, "Gerçek anı"nda, o an için oyunda tutulan iki yıldızla bitirildi.
Peki, gerçek anı değerlendirilemese ne olacaktı?. Real ve Juve'nin olduğu gurupta Avrupa Ligi'ne kalmayı başaran Mancini'yi kim eleştirecekti ki.. Mancini alçak gönüllü medyamızın "Buna da teşekkür" diyen manşetleri görür gibiydi zaten. Taktiği tam da onun için işte "Fevkalade akıllı"ydı..

Hiç yorum yok: