25 Aralık 2013 Çarşamba

Galatasaray :2 - Trabzonspor:1

Fenerbahçe-Beşiktaş maçı müthiş keyifli ve tempolu bir mücadele olmuştu.Bu maç en az onun kadar belki daha tempolu oldu.Fenerbahçe'nin yenildiği bir günde alınacak 3 puan çok önem kazanmışken Galatasaray bu fırsatı geri çevirmedi diyelim.Takımda kötü oynayan yoktu desek abartmış olmayız ama Muslera-Sneijder-Burak-Melo bir adım öne geçti diğer futbolculara göre bana kalırsa.
Sneijder resmen sniper gibiydi ancak destansı maç çıkaran kaleci Onur'u geçemedi.Burak attığı 2 gol ile maçı kazandıran adam oldu.
Drogba maçın başından sonuna anlamsız bir gerginlik içindeydi.Sürekli hakem ile uğraşan ve çok geç sarı kart gören Drogba'nın itirazdan atılmaması abartılı idi.

Riera ideal bir sol bek değil bunu zaten hepimiz biliyoruz.Mecburiyetten o bölgede ve üst düzey maçlar dışında pek de sırıtmıyor.Bu maçta gol yine onun bölgesinden geldi.Futbol zekası çok yüksek ve üstün tekniği ile idare ediyor ancak iyi bir sol bek şart.Nihayet bu transfer dönemi bir sol bek geliyor galiba.

Rakip kaleci Onur'un sıradışı performansı nedeniyle atlanmasın bu topu Muslera çıkarmasa belki 3 puan gelmeyecekti.İnanılmaz bir refleks ile gol dediğimiz topu çıkardı.O var olduğu sürece taraftar rahat maç izliyor bu kesin.Galatasaray ile 100. maçına çıkan Nando'yu umarım uzun yıllar bu takımda izleriz.
Alınan 3 puan çok çok önemli...Son maç kayıpsız geçilirse devre arası yapılacak takviyeler ve Mancini'nin takımı daha iyi tanıması ile ligin ikinci devresi her şey çok daha güzel olacak...Fikstür avantajının  Galatasaray lehine olduğu unutulmasın.

Hiç yorum yok: