18 Mart 2012 Pazar

Fenerbahçe:2-Galatasaray:2

Bence skor Takdir-i İlahi...''2-2 mi oldu Bursa'dan gol haberi mi var'' ile o kadar dalga geçtik ki...Futbol Tanrısı istemedi son dakikada 3. golü atmamızı.
Maçı eski dostum Orkun ve babası ile Karşıyaka'da tribün tadında bir cafe de izledik...Çoğunluk Galatasaraylıydı mekanda.Günlerdir bana maç ne olur diye soranlara hep aynı şeyi anlattım.''Bu sezon kadro kalitemiz çok iyi ve dengeli.Geçtiğimiz yıllarda iyi hücum oyuncuları varken (Keita-Elano-Dos Santos-Lincoln-Kewell-Baros vb.) vasat orta saha oyuncuları ve kaleciler vardı.Bu da özellikle derbilerde ve Kadıköy'de çok sırıtıyordu.Maç 11-11 devam ederse yener miyiz bilmem ama kesin kaybetmeyiz diyordum.Bize maçı kaybettirecek unsur,Semih-Engin ya da Melo'nun kırmızı kart ile atılıp takımı sahada eksik bırakma ihtimaliydi.Olumsuz beklenti gerçekleşmedi ve Kadıköy'de 15. dk. da 2-0 ve olağanüstü iki şık gol ile yenik duruma düşmesine rağmen Galatasaray deplasmanda istediğini alarak döndü.Bu tip maçların kırılma anı oluyor...Maç 2-0 iken Stoch'un 18 üzerinden şutu ile maç 3 olsa FB üçe beşe bakmaz bizi o sahaya gömerdi herhalde.Atamayınca maç döndü.Bir takımın kondüsyonu 25. dk olur mu?Oluyor işte... 25 .dk pili biten takım tüm saha hakimiyetini Galatasaray'a verdi.İlk önce Selçuk ve Melo ile orta sahayı ele geçiren Galatasaray 94. dk ya kadar maçı domine etti ancak az pozisyon buldu.Devrede Necati Baros değişikliği olsa bence maçı rahat çevirirdi Galatasaray...Selçuk İnan ligin açık ara en iyi orta saha futbolcusu.Selçuk'un Emre'ye üstünlüğü,Melo'nun Baroni'ye üstünlüğü maçı Galatasaray'a çevirdi.Eboue karşısında ezilen Stoch,en azından takımı ileride tutarken o çıkınca FB,rakip sahada top tutamaz oldu ve Kadıköy'de 18 e gömülüp Çanakkale savunmasını bir gün önceden anmaya başladı.
Kişisel değerlendirmeleri görsel malzeme çok olduğundan daha sonra fotoroman tadında yapacağım yine şimdilik maç yazısı bu olsun.
Sonuç olarak ligin 3 maç kala(Son yıllarda ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğu garantileyen takım yok !) şampiyonu Galatasaray...Şimdi Dijitürk'ün zararını çıkarması için MAA nın uydurduğu 6 maçlık küçük bir lig daha oynanacak.Onun şampiyonu da Galatasaray olacaktır buna yürekten inanıyoruz.

Hiç yorum yok: