7 Kasım 2011 Pazartesi

Korkak Tavuk Ortega

Türk futbol tarihinin en büyük tribün ayarlarından biridir bu şaka...Fenerbahçeliler bile hakkını teslim eder çoğu zaman.Gelin olay nasıl olmuştu hatırlayalım,arşivlerde de bulunsun.
Fenerbahçe'nin büyük umutlarla Türkiye'ye getirdiği Ortega, 2003 yılında ABD'nin Irak'ı işgal ettiği dönemde Türkiye'nin de savaşa girmesinden çekiniyordu. Bu nedenle basın mensuplarına verdiği bir demeçte, "Eğer savaş buraya da sıçrarsa Fenerbahçe'den ayrılabilirim" dedi. Arjantinli futbolcunun bu açıklamasından sonra Çarşı hiç bu fırsatı kaçırır mı? Zeka ürünü slogan ve tezahüratların mimarı olan grup kendi aralarında bir beyin cimnastiği yaparak Ortega için neler yapabileceklerini tartışmaya başladılar. iliştirdi. Pankartı hazırladıktan sonra iş planın ikinci bölümündeydi. Türkiye, Fenerbahçe'nin Beşiktaş'la Saracoğlu Stadı'nda yapacağı maça odaklanırken Çarşı Grubu'ndan birkaç üye üstüne Fenerbahçe forması giyerek Kadıköy'ün yolunu tuttu. Burada Fenerbahçeli taraftarlardan bir grubun yanına giden Çarşı'nın üyeleri, "Biz Ortega'yı çok seviyoruz. Kendisi için özel bir pankart hazırladık. Ancak bilet bulamadığımız için stada giremiyoruz. (Çeşitli fikirler üretildi. Ancak içlerinden biri gerçekten mükemmeldi. Çarşı bunu hemen vizyona koymak için harekete geçti. Hemen İspanyolca bir pankart hazırlandı. Bu pankartta "Cabardo Gallina Ortega" yazıyordu. Bunun Türkçe karşılığı ise, "Korkak tavuk Ortega'ydı" Ancak Çarşı Grubu, İspanyolca pankartın hemen altına Fenerbahçeli taraftarların anlamaması için, "Cesur Yürek Ortega" yazısını iliştirdi.) pankartı tribünde açarsanız Ortega da çok sevinecek" dediler. Espriden haberi olmayan Sarı- Lacivertli taraftarlar ise kandırıldıklarını anlamadan bu pankartı aldılar. Ardından Ortega sahaya çıkınca kendisini tribünlere çağırarak pankartı gösterdiler. Arjantinli futbolcu sahada buz kesilirken neye uğradığını şaşırdı. Çünkü korkaklıkla suçlanıyordu. Bu pankart gerçekten tarihe geçecek nitelikte akıl doluydu.:)

3 yorum:

Adsız dedi ki...

İşin beteri "korkak tavuk" ifadesi Boca Juniors'luların Ortega'nın da yıllarca oynadığı River Plate'lileri kızdırmak için kullandıkları ifadedir.

FIRAT dedi ki...

İşin o kısmını bilmiyordum.O zaman daha bombaymış,Çarşı dersini iyi çalışmış.

ismail dedi ki...

Pankartı Kartalizma grubu yapmıştı, yandaki "Yaş-Er-Tim" olayın beyin takımının imzasıdır. Buradanda artık çoluğa cocuğa karışmış Timur Abiye selamlar...