9 Kasım 2011 Çarşamba

Galatasaray:0 - M.İ.Y.:0

Selçuk futbol yapısı gereği yanında oynayan futbolcuların kalitesi ile kendi potansiyelini yukarıya taşıyan biri.Orta sahada Yekta ve Ayhan ile oynarken başka bir Selçuk...Eboue ve Sabri ile oynarken başka bir Selçuk izliyoruz sanki.Yekta'nın şanssız ve uzun sürecek sakatlığı onun kadar takımı da olumsuz etkileyecek maalesef.



Sabri patlama özelliği ve orta sahaya getirdiği dinamizm nedeni ile Terim ve Hiddink tarafından tercih ediliyor ama orta saha oyuncusu değil.Sağ bek dışında tercih edilmemesi ve orta sahaya yapılacak takviye sonrası yedeğe çekilmesi gerekiyor bence.


Muslera özlenen kaleciymiş.Mondragon sonrası 2006 yılından beri penaltı kurtaran ilk kaleci.Bazen kontrolsüz çıkışları var ama dengeli bir savunma kurgusu olduğu sürece kalede güven veriyor bana kalırsa.


Elmander gününde değildi.Çok net 3-4 pozisyonu kaçırdı ancak yeteneksizlik değil şanssızlıktı o pozisyonlar.Hemen hepsi çok az farkla auta çıktı.İskandinav futbolcuların iş disiplinine hayranım.Sahada boğuştu yine rakipleriyle.


Eboue sağ beke geçtiğinden beri kendini buldu.Orta saha ya da solda vasat ama sağ bekte müthiş oynuyor.Sakatlık ceza vb. durum olmadığı sürece sağ bekte oynatılmalı ve Sabri'de kenarda beklemeli.Yeri gelmişken yeni kurulan bir takım olması nedeniyle kaptanlığın en eskiye verilmesi geleneği bir kenara bırakılmalı bence.Bu takımın kaptanları sırasıyla Selçuk-Ujfalusi ve Ayhan olmalı.


Semih Kaya,Servet ve Gökhan'dan sonra çölde bir vaha gibi.Henüz 20 yaşında olmasına rağmen çok ağır üç sakatlık geçirdi.Terim'den forma almak zor,süreklilik sağlamak daha zordur.Servet hata yapacağına Semih yapsın kimse ağzını açmaz.Başarılı olursa on sene savunmaya yerleşir ve bu şansı hak ediyor.Fiziksel olarak zor bir lig olan Bank Asya'da Kartalspor ile tecrübe kazandı.Hata yapsa bile güven duyulmalı ve en az on maç ard arda oynatılmalı.Formayı abilerine vermeyeceğine eminim.


Kazım eski formundan uzak.Zaten benim için her zaman uzun vadede güven vermeyen bir oyuncu profili oldu.2 maç iyi, 5 maç kötü,8 maç vasat oynayan bir adam ile sezon biter mi emin değilim.Riera'da diğer kanatta vasat olunca Elmander'e hiç destek olamıyorlar.


Selçuk,Melo takımın bankosu.Yekta'nın uzun sürecek sakatlığı,Eboue ve Sabri'nin orta sahada yetersizliği nedeni ile devre arası golcüden önce orta saha oyuncusu alınmalı.Hamit Altıntop mesela Melo ve Selçuk'un yanında tadından yenmez.
Keşke sezon başı Riera yerine Culio takımda kalsa ve orta sahaya Kim Kalstrom alınmış olsaydı.Bambaşka bir takım olurdu Galatasaray.Culio'nun gidişine onay veren Terim'in Arda'nın ayrılması ile tüm planları bozuldu.Devre arası bir orta saha ve bir golcü şart.O zamana kadar alınacak maksimum puan play off öncesi durumu daha net ortaya koyar.

Hiç yorum yok: