21 Aralık 2010 Salı

Köyün Delisi Ağzına Sağlık...

''Galatasaray alt yapısından oyuncu çıkmıyor. Oyuncu çıkarsa oynar zaten. Barcelona'dan 8 kişi oynuyor banko. Son 4-5 senede Emre Çolak haricinde altyapıdan çıkan oyuncu yok. Altyapı nedir? Oyuncu çıkartıp A takımda oynatırsın, budur altyapının önemi. Ferhat Trabzonspor'da oynayamıyor. Cafercan, Mülayim, Özgürcan, o ekip kayboldu gitti, nerede oynadıkları belli değil. Altyapıdan Gökhan Zan gibi stoper çıkartamıyorsan altyapıyı kapat. Galatasaray kimin altyapısı? Vefa'nın mı Karagümrük'ün mü? yani Vefa'ya adam çıkartıyor Galatasaray. Bir dönem Sabri, Arda. Eski dönemden Tugay, Bülent çıkmış altyapıdan. Sabri oynamadığı zaman sağ bekin Ali Turan ya da Serkan Kurtuluş. Bu iki oyuncuyu kesecek altyapıdan oyuncu çıkmıyorsa demek ki senin altyapın yok. Sen Emre Güngör'ü para verip aldıysan ve Emre Güngör kadar stoperin yoksa yazık...

Altyapıdan 10 numara çıkmayabilir, 10 numara özel futbolcudur çünkü. Santrafor da çıkmayabilir bunu da kabul ediyorum. Ama stoper nasıl çıkmaz. Şu an altyapıda iyi bir sağ bek veya stoper olsa Tugay ya da Hagi bunu görüp oynatacaktır. Dünyada top yapamayan, birebirde adam geçemeyen, ara pası atamayan tek orta saha oyuncuları Galatasaray'da, Barış ve Mustafa Sarp. Bu adamlar kadar altyapıdan oyuncun yok mu? Altyapıda basamak atlatacak hoca lazım o zaman. Yoksa bu şekilde altyapıdan birşey çıkmaz. Konya maçında eksik yerlere altyapıdan oyuncu koyamıyorsan altyapını kapat git. O halde Galatasaray'da sırf üstyapı sorunu yok bir de altyapı sorunu var demektir.''

Bilgin GÖKBERK

Hay ağzına sağlık Bilgin Gökberk...Geçen sezondan beri dile getirdiğim konuyu TV de söyledi nihayet biri.Atletico Madrid maçlarında Giovani Dos Santos-Arda forvet oynarken bile söylemiştim,bu kadar zor anda bile sahada Cem Sultan,Anıl olmayacaksa ya da stoperler sakat ya da cezalı iken Kewell değil de alt yapıdan gelen bir oyuncuyu takıma koyamayacaksak ne işe yarar o oyuncular diye...A2 liginde Galatasaray yine lider.Ama gerektiğinde hele takım bu puan ve bu halde iken biz hala Gökhan-Serdar-Servet vb. izlemek zorunda kalıyorsak yazıklar olsun.Baros-Lincoln-Kewell-Meira-Elano-Keita-Neill-Cana-Misimovic gibi kaliteli yabancı oyuncular getirilirken yıllardır yerli oyuncu kalitesini yükseltemeyen,Adnan Sezgin yüzünden nerede bonservisi elinde adam varsa toplayan takım bu hale geldi.Zirveden çok uzak olduğumuz şu dönem taraftar artık takımda Servet-Serdar gibi bu takıma ne kişilik olarak ne de futbol olarak yakışmayan adamları görmek istemiyor.Musa-Anıl-Cumhur-Cem oynasa 23 yerine 13 puan alacak değildik ya...Tüm futbolcuları kapsayan bir ilk yarı değerlendirmesi yapacağım en kısa zamanda...Notlar çok düşük olacak tabii ki.

2 yorum:

WarBlood dedi ki...

Her başarısız dönemlerde fatura teknik direktöre ve yabancı futbolculara kesildi.Yerliler hep yerli yerinde kaldı.Demek ki sorun yabancılar da değil,yerli oyuncularımızdaymış.Bunu görmemek imkansız.Yönetimin bu durumu iyi etüd edip ona göre çalışmalar yapması lazım.Ayrıca altyapımızdan çıkan oyuncuların yetersizliğinede katılmamak elde değil.

Cngzhan dedi ki...

Altyapıdaki tüm antrenörlerin değişmesiyle ancak bir yapılanma olur. Bu konuda en dikkat çeken ayrıntılardan biri de kaleci antrenörüdür. Yaşım 24 ve bu yaşıma kadar sürekli olarak takıma gelecek vaadeden yetenekli kaleciler alınır bi bakıyoruz foss çıkmış. Belliki yetiştiremiyoruz. Diğer mevkilerde yetiştiremediğimiz gibi.