8 Mart 2008 Cumartesi

Maymun !




Alex'in Sevilla'nın Malili oyuncusu Seydou Keita'ya üst üste attığı çalımlar üzerine Gökhan Telkenar; "Alex, Keita'yı maymuna çevirdi" dedi. Neresinden bakarsan bak, isterse mecazi anlamda kullanmış olsun yine de kötü bir benzetme. İspanya'da, İtalya'da, Fransa'da, İngiltere'de... birçok siyahi oyuncunun zaman zaman tribünlerden yükselen maymun sesleri ile ırkçı saldırılara maruz kaldığı bir dünyada bu sözü söylemeden önce iki kez düşünmesi gerektiğini akıl edemedi Gökhan Telkenar."Aslında o anlamda kullanmadı, herkesin kullandığı mecazi anlamı kastetti’’ diyenler olur. O zaman adama, "Kardeşim burda liselerarası futbol turnuvası oynanmıyor, milyonlarca insanın canlı izlediği Şampiyonlar Ligi maçı bu, böyle üslub mu olur?" derler. O akşamki lafı Avrupalı bir spiker söylese, o mikrafonu bir daha anca evde karaoke yaparken görürdü.

2 yorum:

TANGO dedi ki...

2000 Uefa finalini Levent Özçelik ve Ömer Üründül birlikte anlatmıştı. Maç sonunda ikiside ağlıyordu. Galatasaray kazandığı halde askerdeki en güzel gecemdi. :)

FIRAT dedi ki...

Asıl merak ettiğim acaba İspanyol Televizyonu Keita'nın uzaktan attığı gol sonrası "Keita Volkan'ı şempanzeye çiverdi" demiş midir acaba...