19 Eylül 2016 Pazartesi

Galatasaray 2 - Rizespor 0

Arena'da taraftarı önünde ilk maça çıkan Galatasaray karşısında 30.000 taraftar buldu..Uzun Bayram tatili nedeni ile kombinesi olup maça gelmeyen en az 10 bin kişi vardı bana göre.Güzel oyun ve zirve yarışı devam edince 40-45 bin taraftar olması çok zor değil...Derbiler 50 bin olur zaten...
Maça neredeyse golle başladı Galatasaray ama ne golle...Eren akıl dışı bir rövaşata attı.Bu senede bir kere atılacak fantastik gol, asıl attığı 2. golde faulsüz yükselişi ve net vuruşu özlediğimiz cinstendi.
Eren , Burak Yılmaz'ın en formda olduğu dönem gibi oynuyor..Üstüne anlamsız hücum fauller yok, hava hakimiyeti daha fazla, yanına daha iyi top indiriyor...Podolski takıma dönünce Eren ona çok top indirir asist anlamında...Umut'u konuşmaya gerek yok...Onun 34 maçta attığını Eren 4 maçta attı , konu kilit.


 Selçuk geçen maçlara göre daha iyidi, 2011-2012 performansını artık beklemek zor...Ne o yaşta ne de yanında Melo var...Takımın kaptanı ama eski başarıları ile 11 garantisi alacak değil elbette...Kötü olursa NDJ ve Tolga formayı alır...Selçuk'u Selçuk yapan topu hücuma taşıması ve kilit pasları..İşin savunma yönünü dönüşümlü olarak Tolga ve NDJ yapar zaten.


Bruma'nın eskiye göre bitiriciliği gelişti kuşkusuz ama şu aşamada bu konu için yerden yere vuran var..Unutmayalım 22 yaşında ve 32 yaş olgunluğu bekleniyor...Bu yaşta 32 yaş gibi bitirse zaten Avrupa'nın zirve takımlarında oynar ve fiyatı 30-40 milyon Euro olurdu.Topu hücuma taşıyan ilk opsiyon Bruma...Adam geçmesi ,atak gücü bu lig için iyi...Eren,Podolski,Sneijder'e gollük pozisyon yaratsın sezonda 8-10 gol atıp 15 civarı asist yapsın beklentiyi karşılar...Sözleşme uzatmak şart.Seneye son sezon ve gidecekse 12-15 milyon arası para kazanma potansiyeli var.


İyi bir kamp dönemi geçiren fizik olarak gayet fit durumda olan Sneijder tartışmasız takımın en önemli yıldızı...Onun fark yaratması direkt şampiyonluk koşusu demek...Eren'in varlığı ve bitiriciliği onun paslarını daha anlamlı kılıyor...Umut'un kaçırdıkları onun asist sayısına direkt eksi yazıyordu.Ciddi sakatlık yaşamaz ise bu ligi domine edecek ve fark yaratacak kalitede olduğu hepimizin malumu.



Taraftarın Riekerink'e sahip çıkması ve sezon sonuna kadar desteklemesi şart...Bu mevcut yönetim,Avrupa macerasının olmaması, FFP kriterleri ile başka teknik adam bu faydayı sağlamazdı zaten.Ona karşı bende dahil sezon başı olan ön yargı şu genel görüntü ile bitmeye yakın oldu diyebilirim.

Yedek kulübesi geçen sezon çok zayıftı, şimdi her hattı ile Serdar,Josue-Sigthorsson-Sinan-Linnes takıma alternetif olacak kalitede.

Son olarak Cavanda,Podolski ve De Jong'un katılımı ile takımın her anlamda daha iyi seviyeye çıkacağını düşünüyorum...

Hiç yorum yok: