18 Haziran 2016 Cumartesi

Türkiye 0 - İspanya 3


Bu maçtan puan beklentisi olan hadi samimi olalım yok denecek kadar azdı zaten ama sahadaki futbol ve futbolculara bakınca bence Çek Cumhuriyeti maçından da çok ümitli olmamamız gerekiyor sanki.
İlk maç bu kadar etkisiz futbol varken Terim'in sadece Cenk yerine Burak değişikliğini görünce sonucu belli maçı izlemeye başladık.
Kötü oynama 3-0 yenilme futbolda var..Ama takım olmayı hem saha dışında hem saha içinde başaramamış bir Milli takım var kabul etmek gerek.
İlk maçın 11'inden 5-6 değişiklik elbette beklemiyordum ama (Terim yanlış yaptığını kabul etmek yerine yanlışta ısrar eder,tarzı bu) Volkan Şen-Nuri hatta Yunus, 11 başlayabilirdi.Sebebi orta sahamız dinamik ve hızlı değil.Ozan koşuyor ama efektif değil.
Hakan Ç. serbest vuruşlar dışında oyuna derinlik katmaktan uzak..Selçuk hem hücum hem savunma kısmında formsuz...Oğuzhan bu seviye için tecrübesiz kaldı...Arda zaten başlı başına ayrı yazı konusu olacak kadar kötü.
Semih stoper-Topal orta saha diyoruz ama Terim Mehmet Topal tarzı futbolcuları orta sahada kullanmıyor.
İspanya ile aramızdaki tecrübe ve kalite farkı kapanmayacak seviyede ama turnuvada ne takımlar büyük futbol ülkelerine kafa tutuyor bizde mücadele eksikliği çok fazla.
Son maç sonrası uzun uzun değerlendirme yazarım zaten.Şimdilik ''Biz bitti demeden...Şaka şaka.

Hiç yorum yok: