6 Haziran 2016 Pazartesi

EURO 2016 Öncesi Türk Milli Takımı


Play off oynamadan son dakika golü ile turnuvaya katılım hakkını nasıl elde ettiğimiz hepimizin malumu...Artık Fransa'da Avrupa Şampiyonasının başlamasına 1 hafta kaldı ve son hazırlık maçını Slovenya ile yaptık.
Eğer tek tek bakarsak kalite anlamında iyi futbolculara sahip olduğumuzu söyleyebiliriz.Ancak takım kimyası,oyun şeklimiz ve gruptaki rakiplere göz atarsak bizi kolay olmayan maçlar bekliyor. 2008'deki gibi mucize geri dönüşler her zaman olmaz unutmayalım. ''Biz bitti demeden bitmez'' iyi slogan ama mucize her zaman olmuyor bu hayatta.
Volkan Babacan açıkçası benim grup maçları boyunca pek içime sinen bir isim değildi ama şu anda müthiş formda...Kaleye tartışmasız herkesin ilk yazacağı isim konumuna geldi.
Hücum beklerde ilk tercihler Gökhan ve Caner...Stoper ikilisi devşirme stoper olduğu için sıkıntı yaşayacağız gibi görünüyor. Hakan Balta ve Mehmet Topal tecrübeli ama ağır futbolcular. Açık alanda tek hamle şansı olan geçildi mi tekrar yetişmesi zor adamlar kesinlikle...Serdar Aziz'in sakatlığı olmasa Mehmet yerine ilk tercih o olacaktı...Ömer Toprak konusu ayrı bir problem..Malum sürecin kötü yönetilmesi, Gökhan Töre tercihi ve onunda aday kadrodan çıkarılması kağıt üstünde sorunlu bir konu...Olası başarısızlıkta Terim'in bu konudaki tercihleri başını ağrıtacak cinsten.
İlk bakışta orta saha en geniş ve alternatifli bölge gibi dursa da o bölgede oyun yapısı ve grup maçlarındaki rakiplerimize karşı potansiyel sorun var bence.
Slovenya ve benzeri takımlara karşı topu rakibe verseniz bile kadro kalitesi ile size ceza kesmeleri çok kolay değil ancak İspanya ve Hırvatistan'a orta sahada topu verirseniz Volkan kale içinden topu çıkarır size.
Selçuk Oğuzhan topla iyi işler yapan ama rakipten top kapma konusunda yeterli olmayan oyun yapısına sahipler..Bu konuda verim alınması gereken kişi Ozan ama o da yeterli seviyede değil bana göre...Hücumdaki üçlü Arda-Hakan-Burak'ta top rakipte iken geri kazanım konusunda etkili kişiler olmadığı için hücum hattındaki 6 kişiden 5 tanesi güçlü rakiplere karşı topu geri kazanmak anlamında sorunlu isimler...İspanya,Hırvatistan orta saha futbolcularını düşünürsek bu iki maçta işimiz hiç kolay değil.Hakan Çalhanoğlu duran toplar konusunda büyük güç olsa da oyun içi devamlılığı ve hızlı pas ve atak yönü zayıf bir futbolcu...Volkan Şen oyuna girecekse ilk çıkması gereken Hakan olur maçın içinde...Kadroya son anda giren Emre Mor, heyecan veren bir yeteneğe sahip ama böyle büyük turnuvalarda fark yaratmak o kadar kolay değil elbette.Turnuvada fark yaratmasını beklediğin ilk kişi kim derseniz Arda değil Oğuzhan derim...Arda'da Barcelona'da uzun süre oynamamış olmanın sıkıntısını tam olarak üzerinden atabilmiş değil.
Hücumda Terim'in ilk tercihi sakatlıktan dönen Burak ama bana göre Cenk ilk yazılması gereken isim.Çin'de sakatlıktan kurtulamayan ve maç eksiği olan Burak'a göre Cenk tüm sezon Mario Gomez'in arkasında yedek beklemesine rağmen neredeyse oyuna girdiği her maçta skora katkı verdi. Cenk daha verimli olur kuşkusuz.
24 takımlı bu turnuvada mevcut kadromuz ile çeyrek final bana göre başarı olur...Yarı final ve ötesi hayal diyelim.

Hiç yorum yok: