2 Eylül 2014 Salı

Tarık Çamdal Galatasaray'da


24 Mart 1991 tarihinde Almanya’nın Münih kentinde dünyaya gelen Tarık Çamdal, futbola 5 yaşında babasının antrenörlük yaptığı Ingolstadt Türkgücü'nde başladı. 13 yaşına geldiğinde şehrin güçlü takımlarından MTV Ingolstadt'a transfer olan başarılı oyuncu, aynı yıl şehir karması ile 1860 Münih’e karşı oynadığı maç sonunda 1860 Münih altyapısına geçti.

Sağ ayağını kullanan bir oyuncu olmasına rağmen üç sezon sol kanatta oynayan Tarık Çamdal, 2008 yılında 1860 Münih ile profesyonel sözleşme imzaladı. Bundesliga II’de ilk kez 12 Eylül 2009 tarihinde Greuther Fürth'e karşı oynanan maçta forma giyen Tarık Çamdal, bir sezon daha Almanya 2. Ligi’nde forma giydikten sonra 2011-12 sezonundaEskişehirspor’a transfer oldu. İlk sezonunda Eyüpspor’a karşı oynanan Türkiye Kupası maçında forma giyen Tarık Çamdal, ikinci sezonunda ise ligde sekiz, kupada altı maçta dakika aldı. Tarık Çamdal, asıl çıkışını ise geçtiğimiz sezon yaptı. Ligde 24’ü ilk 11 olmak üzere 26 maçta sahaya çıkan genç futbolcu, takımının finale kadar çıktığı Türkiye Kupası’nda altı maçta forma giydi.

Defansın her iki kanadında da oynayan Tarık Çamdal, milli takım düzeyinde ilk olarakAlmanya U19 Milli Takımı'nın formasını taşıdı. Başarılı futbolcu, 2013 yılında ise Türkiye A2 Milli Takımı formasını giydi. 15 Kasım 2013 tarihinde Adana’da Kuzey İrlanda’ya karşı oynanan milli maçın 72. dakikasında Gökhan Gönül’ün yerine oyuna dahil olarak ilk kezA Milli olma onuruna erişen Tarık Çamdal, milli takımın geçtiğimiz sezonun ardından gerçekleştirdiği ABD kampında da kadroda yer aldı.

Hiç yorum yok: