4 Mayıs 2014 Pazar

Sneijder ve 4-2-3-1...


Galatasaray eğer Dünya kupası sonrasında Sneijder takımdan ayrılmaz ise onun özelinde bir takım kimyası oluşturmak zorunda...12-15 milyon Euro bonservis bedeli ile satılırsa pek kimsenin hayır diyeceğini sanmıyorum.
Fotoğrafta Mourinho'nun İnter ile  Şampiyonlar ligi,İtalya ligi ve İtalya kupası kazandığı kadronun 11'i var.Aklın yolu bir...Sneijder kanada hapsedilecek bir futbolcu değil.4-2-3-1 de üçlünün ortasında tek forvetin arkasında oynarsa maksimum verim alırsınız.
Bu nedenle eğer gelecek sezon kalırsa Drogba sonrası yabancı forvet lüks ve bence gereksiz olur.Drogba olunca 4-4-2 şablonu ile takımın ve Sneijder'in verimi düşüyor. Açıkçası bende büyük hedefleri olan takımın bir sezonu Burak-Umut ile geçirmesi taraftarı değildim ama gelecek yabancı forvet ile zaten 6 yabancı sınırlaması daha büyük sorun olacak.Burak tek forvet arkasında Sneijder daha mantıklı sistem.
Muslera ve Sneijder'in Dünya kupası sonrası takımda kaldığını düşünelim.Muslera-Telles-Melo-Sneijder 11'in vazgeçilmezi durumunda.Stoper-Kanat atak oyuncusu-Forvet için benim iki tercihim,Semih'in yanına stoper (Chedjou veya yeni transfer) ve kanat atak oyuncusu olur (Bruma veya yeni transfer)
Bu arada Kamerun ile Dünya kupası oynayacak olan Chedjou'ya iyi bir teklif gelirse bence satılıp Semih'in yanına hamle özelliği olan Song-Ujfalusi tarzı tecrübeli stoper alınabilir olmaz ise gelecek sezon kalmasını tercih ederim.
Gelecek yıl başarı ve şampiyonluk için doğru kadro oluşturma çok önemli.

Hiç yorum yok: