25 Mayıs 2014 Pazar

Real Madrid :4 - A.Madrid :1 / CL Şampiyonu Real Madrid

Aynı şehrin iki takımı CL finalinde ilk kez karşı karşıya geldi dün gece...Türkiye'de büyük çoğunluk için Arda'nın 18'de olmaması hayal kırıklığı yarattı.Maça her iki takımda beklenen 11'ler ile çıktı diyebiliriz. Arda sakatlık sebebi ile kadroya giremezken Diego Costa bu final oynama fırsatı için şansını zorladı ama daha 9. dk da oyundan çıkmak zorunda kalarak takımının maçın sonlarına doğru bir hamle şansını ortadan kaldırmış oldu belki de...Maç öncesi golü Real Madrid bulursa kontra atak futbolu ile skoru tutar diyorduk ama ilk golü bulan sürpriz golcü ile A.Madrid oldu.
Di Maira ve G.Bale gibi iki sıradışı kanatları olan takımın golcüsü Benzema,süper starı da Ronaldo olunca işiniz zor oluyor aslında...Ama tempodan uzak hatta zevksiz diyeceğimiz maç izledik 90 dk. sonlarına kadar.
Ancelotti oyuna Marcelo'yu alarak takımına hareket getirdi.Dünyanın en iyi sol beki Marcelo zaten niye kenarda oturur anlamış değilim.A.Madrid baskı yemeye başlayınca sahada hücumda top tutabilen Arda'yı çok aradı açıkcası.
Maç tam bitiyor,A.Madrid rüya gibi bir sezon finali yapıyor derken 90+3 dk da Sergio Ramos kafa golü ile giden kupayı bir ucundan yakaladı.Sonra değişmez kural devreye girdi.Geriden gelen takım,uzatmada kupaya uzandı.Açıkcası maç penaltılara kalsa kalecisinin üstün formu ile favorim A.Madrid'di ama fizik olarak daha fazla tükenen,kadro alternatifi az olan A.Madrid Bale'in golü ile dağıldı.Marcelo'nun üçüncü golü ise bu sene takım savunması ile öne çıkan takıma yakışmayacak seviyede idi.Ronaldo'nun son penaltı golü işin kaymağı oldu...
Her iki takımda aslında kupayı hak etmişti ama yıldız futbolcu farkı ile kupayı kaldıran Madrid'in kralları oldu.

Hiç yorum yok: