19 Aralık 2012 Çarşamba

Galatasaray:2 - Fenerbahçe:1

İşlerin yoğunluğundan GS-FB derbisini yazacak zaman bulmadık bugüne kadar.Malum otomobil sektörü için 11 ayın sultanı Aralık ayı içindeyiz.Maç Arena'da olduğu için doğal favorim Galatasaray'dı...Yeni stadına geçtiği günden bu yana artık GS evinde oynuyorsa favoridir.Aynı şekilde Kadıköy maçlarında da favori FB oluyor.52 bin kişilik baskı ev sahibi takımı avantajlı kılıyor.Maç beklenen kalitenin altında ama son yıllardaki gerginlikten uzak geçti.Meireles'in yaptığı terbiyesizlik olmasa kırmızı kartsız bir derbi oluyordu düşünün.
İki takımın kadro kalitesi birbirine çok yakın ancak Galatasaray'ın oyun felsefesi galibiyete çok daha yakın.FB üç orta saha oyuncusu Mehmet Topal-Cristian-Meireles ile pas futbolu yaparak o bölgeyi tutmak isterken GS Amrabat-Hamit ve Selçuk ile Umut-Burak ikilisini topla buluşturarak gol aradı.Kuyt çalışkan,Caner etkisiz kalırken üç orta saha Selçuk-Melo ikilisine üstünlük kuramayınca Sow yanlızları oynadı.Derbiye özel futbolcuları analiz edelim...
Muslera: Golde yapacağı birşey yoktu.Konsantrasyonu hiç düşmüyor.Bence Türkiye'nin en iyi Avrupa'nın sayılı kalecilerinden.
Eboue: O da Türkiye'nin en iyi sağ beki...Bazen kendini yere atmaları can sıkıyor ama EPL tecrübesi ile bu ligi rahat götürüyor.
Semih: Alt yapıdan çıkan bir değer...Benzerlerini isteyince (Mesela Bursaspor'dan Serdar Aziz gibi)kapıyı 5-6 milyon Euro dan açıyorlar...Açıkcası bana hala %100 güven vermiyor.Her an bir hata yapacakmış gibi durmasına rağmen 2 sezondur kusursuza yakın oynuyor.Nazar değmesin.
Dany: Geldiği günden beri fikrim aynı...Ligin üzerinde bir pas kalitesi ve hızı var. Sow ile iyi mücadele etti bu maçta.
Riera: Safkan sol bek değil,açıktan bozma diyelim.Balta ve Çağlar bu sezon yokları oynayınca Terim ondan sol bek yarattı.Devre arası yabancı sol bek alınırsa sol açıkta Amrabat ile forma mücadelesi yapar.İlk yarı verdiği katkı ile bunu hak etti.
Melo: Kırmızı karta yakın olur diye düşünüyordum ama sakin ve etkiliydi. Sezonun en iyi futbollarından birini oynadı.Selçuk hücumu o savunmayı organize etti.Devre arası yapılacak fiziksel yükleme ile daha iyi bir ikinci devre geçirir bana göre.
Selçuk:FB maçlarında frikik golü beklenir oldu artık.Hücum aksiyonlarının çok etkili olmadığı maçta attığı frikik ile skorun belirleyicisi oldu.Bu takımın fark yaratan en önemli oyuncusu.
Hamit: Beklenen Hamit olmasına biraz daha zaman var ancak bence iyi maç çıkardı.Yine bir şutu direkten döndü bu arada.Klasik bir sağ açık hatta sağ kanat oyuncusu değil.Merkezde sağ iç oynaması gerekiyor ancak orta ikili Melo-Selçuk olunca çizgiye daha yakın konumlanıyor doğal olarak.Sistem 4-4-2 değil 4-5-1 olsa daha verimli olacak gibi.
Amrabat: Benim için ayrı yazı konusu...Olacakta zaten...Terim bu maç dahil ondan memnun ama hala taraftarın beklentisini karşılamıyor.Savunmaya daha doğrusu Riera'ya yardımı beklenen seviyenin üstündeydi. Kayserispor'da One Man Show pozisyonundayken burada geriye gelmesi elbette Terim etkisi ancak ben bonservisine yaklaşık 9 milyon Euro verilen futbolcudan asist ve gol istatistiği beklerim.
Umut: Bu maçta beklenen katkıyı çok yapmasa da oyunda kaldığı sürece rakip savunmayı kolay çıkartmadı.Mücadele ve pres gücü ile bu ligde her zaman iş yapar.
Burak: Daha fazla savunma arkası koşu beklediğim kişi Umut değil Burak tabii ki.Bu maçta Gol bekliyordum ama yeterli pozisyon zenginliği yaşamadı.CL de attığı goller ile taraftarda kredisi fazla.

Hiç yorum yok: