27 Aralık 2012 Perşembe

Galatasaray-Schalke 04 CL Eşleşmesi...


Uzun yıllar bu ligin atmosferinden uzak kalmış Galatasaray'ın gruptan çıkıp 2.tura kalması bence bu sezon için başarıdır.Geçen sezon sıfırdan kurulmuş ve bu sezon ilk 11 seviyesinde 4-5 transfer ile yenilenmiş bir takımdan söz ediyoruz.Açık söyleyim kurada Barcelona çıksa transfere gerek yok bu kadro ligi ilk iki sırada zaten bitirir derdim ama diğer rakiplere göre nispeten dişine göre olan Schalke 04 stratejileri iyi belirleme açısından önem kazandı maçlar öncesinde.

Galatasaray'ın bu sezon kura şansı olduğunu söylemek gerek. Bana kura çekilmeyecek istediğini seç deseler Schalke 04 seçerdim,net...Çantada keklik olduğundan değil elbet...CL de gruptan çıkıp yoluna devam eden her takım saygıyı hak eder ve belirli bir potansiyelin üzerindedir.Ama dürüst olmak lazım,Barcelona-B.Dortmund-B.Münih-Juventus ile eşleşmek işine gelmez hiç bir takımın.PSG ve Malaga'da para babalarının oyuncağı olup yıldız transferlerle diğer dört takıma göre bir alt seviyede de olsalar, Schalke'nin de bir üst seviyesindeler.
Özetle iyi kura oldu...Bakalım buraya nasıl gelmişler.Arsenal-Olimpiakos-Montpellier'in olduğu gruptan hiç yenilmeden 12 puan ile lider çıktılar ! En dikkat çeken futbolcuları Klass Jan Huntelaar ve Farfan...Galatasaray'ın maçlar öncesi bir avantajı var o da Almanya deplasman olmuyor Türk takımlarına genelde.



Galatasaray'ın devre arası yapması muhtemel stoper-sol bek ve hücuma dönük orta saha transferleri CL de yolunu daha net çizecek.GS nin 2000 de aldığı UEFA kupasını rakibi Schalke 04 te 1997 almıştı.Tur şansları bence eşit.Turu kim geçer derseniz Mustafa Denizli'ye selam çakalım...% 51 Galatasaray.

Hiç yorum yok: