22 Kasım 2012 Perşembe

Galatasaray:1- M.United:0

Fatih Terim takımları mutlaka kazanması gereken maçları genelde başarıyla bitirir...İlk üç maçta sadece 1 puan alınınca Terim;''Henüz son sözümüzü söylemedik'' demişti...son iki maçta alınan 6 puan ile yine farkını koydu ortaya.Ligin olumsuz performansı Şampiyonlar ligine yansımadı ve Karabükspor maçında hem de evinde alınan 1-3 yenilgi sonrası M.United maçına taktik ve fizik olarak bu kadar hazır takım çıkarmak net Terim başarısıdır.

Geçen sezonun çoğunu oynamadan geçiren Hamit'e benim güvenim sonsuz ve kolay bitmeyecek kredisi var.Attığı şut nedeniyle üst direk hala sallanıyor olabilir.Gol olsa haftaya damgasını vuracak güzellikteydi. Özellikle CL de başarı için Hamit şart...Çünkü Uluslararası bir futbolcu.Sakatlığı nedeniyle Real Madrid'te tutunamamak onu kötü futbolcu yapmaz.Bayern Münih ile Bundesliga ve CL de yaptıkları fikir vermesi için yeterli bence.Zaten R.Madrid'ten ayrılmak için önce oraya gidecek konuma gelmeniz gerekmiyor mu?

Felipe Melo'nun dönüş maçı oldu diyebiliriz.Tekrar kiralanması ve geleceği tartışılırken müthiş bir futbol ortaya koydu.Gol öncesi, resmen golü çağırdı !

Amrabat...Ayarsız enerji resmen...Topu alıp giderken yakalayana aşkolsun.Çizgiden içeri dönerek topla ceza sahasına daha fazla girmeli ve asist- gol sayısını artırmalı artık.Bu hali ile bal yapmayan arı kıvamında.

Bu tip zorluk derecesi yüksek maçlarda seyirci müthiş güç.Özellikle ikinci devre gol sonrası üzerlerine düşen görevi fazlasıyla yaptılar.52.000 kişi genç futbolculardan kurulu rakip takımı resmen ıslıkla durdurdu.

 Melo'nun etkili futbolu hem Selçuk'u daha efektif yapıyor hem de rakip ataklara karşı dalgakıran vazifesi görüyor.Ligde Yekta bu işi götürür ama CL de başarı için iyi bir Melo'ya çok ihtiyaç var.

Maçtan sonra Ferguson ile şarap keyfi...Terim sahadan istediğini almanın keyfinde,Ferguson zaten 4 maçta 12 puan yapıp gelmiş,yenilgi umrunda değil şarap bitse de sakız çiğnesem derdinde !
Ben kişisel olarak Galatasaray'ın son maçlar sonunda CL de devam edeceğini düşünüyorum.Bu seneki kadro yapısı ve gücü belki UEFA Avrupa ligi için daha uygun ama CL hem maddi hem de manevi olarak çok başka platform.Cluj'un M.United'tan son maçta İngiltere'de puan alması büyük sürpriz olur,o sebebten dolayı her sonuçta Galatasaray'ın 2. olup yoluna devam edeceğini tahmin ediyorum.Seneler sonra CL ortamına dönen takımın ilk senesinde gruptan çıkması bence büyük başarı.

Hiç yorum yok: