14 Ağustos 2012 Salı

Galatasaray :3 Fenerbahçe :2

Nerede oynandığı ne maçı ne kupası olduğu önemli değil...Maç Galatasaray-Fenerbahçe maçıysa hayat bizim gibiler için durur o gün...Erzurum'daki Süper kupa maçıda o duygularla başladı bizim için.

Galatasaray kadrosunda sürpriz yoktu,sadece Umut yerine Necati olabileceği konuşuldu gün boyunca.Umut'un Necati'ye göre teknik becerisi zayıf olabilir ama gençliği ve fiziksel gücü nedeniyle Elmander ile ileride yapacağı baskıyı düşünen Terim onu 11 e yazdı.Maç başladığında yaptıkları ölümüne pres ile FB savunması top çıkartamadı.


Hayat bu işte bir taraf sevinirken bir taraf üzülüyor bazen.Alex'e yapılır mı bu be ! Son iki yıldır GS-FB maçlarından maç öncesi psikolojik üstünlük GS lehine değişti.Yeni stad,yeni kadro ve Terim farkı ile oldu tabii ki.


Geldiği gün takıma büyük katkı sağlar demiştik,daha ilk maçlardan bizi yanıltmadı.Harry Kewell'ın Galatasaray'a yaptığı etkinin bir benzerini Fenerbahçe'ye yapacak kuşkusuz.Profesyonellik ve iş ahlakı paçalarından akıyor.Tüm sezon en az 15 gol,10 asistlik bir skor katkısı yapar bana göre.


 Dejavu dedikleri bu olsa gerek...


Hem kendini hem takımı yaktı.Maç ve kupa kaybedilse en büyük suç ona ait olacaktı.Daha 45 te rakip ve hakem ile oynamaya başlamışken devrede onu kenara almamak Fatih Terim'in bence o gece tek hatasıydı.Hakemin yakasına yapışmasının savunulacak yanı yok.5-8 maç arası ceza alır herhalde.Arıza olmasa zaten bonservisi 1 değil 5 milyon Euro olurdu.Yeteneğine kimsenin sözü yok ama büyük takım topçusu olmak için yetenek yetmiyor işte.Öfke kontrolü sıfır olan adam yarardan çok zarar getirir.

Ankaragücüspor'dan beri belli standardın altına düşmeyen,hemen her sezonu 15 gol ve üzeri kapatan biri için sezon başı söylenmedik söz kalmamıştı.Elmander'in yedeği diye alınan Umut neredeyse Ünal Aysal'ın çileği oldu.Kaliteli ve Türk statüsünde futbolcuyu mumla ararken Umut'u takıma kazandırmak iyi bir transfer stratejisi oldu.Burak-Elmander-Umut-Necati dörtlüsü yeterli şu an için.(Baros ve Sercan belirsiz zaten)


Selçuk İnan için kelimeler yetersiz kalıyor.Attığı gol ve yaptığı asistlerden bağımsız ayrı bir yazı konum olacak yakın zamanda.


Aydınlıkta kupa almak keyifliymiş...

Hiç yorum yok: