6 Ağustos 2012 Pazartesi

Galatasaray : 1 - Lazio: 0

İzmir ve çevresindeki Galatasaray taraftarları takımını özlemiş...Bu o gece orada olan herkes tarafından net anlaşılıyordu.Süper ligde İzmir takımı olmaması nedeniyle yolu buraya düşmeyen takım için Ağustos sıcağında hemen herkes izin ya da tatildeyken bile hazırlık maçına 55-60 bin kişi geldi.Geçen sene şampiyon olan,yeni transferleri ile göz dolduran ve CL de oynayacak takım için herkes stada koştu desek yeridir.

 Eski dost Lorik Cana...Melo'suz Galatasaray orta sahasını ilk yarı çok yıprattı.

 Muslera'da Lazio için eski dost tabii ki...


Marsilya'da efsane iken geldiği Galatasaray,tarihinin en kötü dönemini geçirince o da iz bırakamadı maalesef takımda.Şu anki takımda olsa bence bambaşka bir performans gösterirdi.Hayat işte bazen yolları yanlış zamanda kesiştiriyor.

Eboue'yi 3. kez çıplak gözle izledim,bu ligin şu anda tartışmasız en iyi sağ beki...Gökhan Gönül son iki sezonki performansı ile onun gerisinde kaldı.Ne sol bek ne orta sağın içinde...Bu adam sağ bek olmak için doğmuş.Fiziksel gücü ve teknik kapasitesi ile Premier lig tecrübesi birleşince ortaya bu performans çıkıyor.

 Hazırlık maçında 50 binden fazla ateşli seyirci italyanları şaşırttı maç öncesi.Adamlar ısınmaya çıktığında ve maç başlarken hala şaşkın şaşkın tribünlere bakıyordu canlı şahidiyiz.

 İzmir'in süper lig takımı olmadığı sürece ben Galatasaray yönetiminin yerinde olsam sezon başı ve devre arası en az 2-3 maçı İzmir'de oynarım.''Ver coşkuyu kolonlar inlesin'' tadındaydı tribünler.

 Galatasaraylı futbolcuların üzerindeki T-Shirtler bayıldım.Dizayn ve renkler çok şık olmuş.İşte yıllardır farklı bir şey yapın, dümdüz renk ile sade tasarımlardan bıktık demem o yüzden.

 Burak henüz takıma alışma evresinde ve bu çok normal...Selçuk ve Elmander ile maçlar devam ettikçe performansı artacak kuşkusuz.

Herkes çilek peşinde ama taraftarın çileği Johan Elmander...Adam her maç profesyonelliğin kitabını yazıyor.Attığı golde topla driblingi ve rakip savunmacıyı toptan uzak tutarken yaptığı vuruş ders niteliğindeydi.

Hamit maça sağ kanatta başladı ,ikinci yarı Melo'nun bölgesinde Selçuk ile yan yana oynadı.Kalitesi ve tecrübesi tartışılmaz.Ancak geçen sezon çok az maça çıkması özgüven ve maç temposuna zarar vermiş.Aslında Real Madrid ile idmana çıkmak bir çok takımla maça çıkmaktan iyidir ama yine de biraz zamana ihtiyacı var.

Bu taraftar seninle gurur duyuyor.

Hiç yorum yok: