25 Aralık 2011 Pazar

İlk Devrenin Lideri Galatasaray...

Fotoğrafa bir kez daha bakar mısınız?...Çok klişe olacak ama 40 yıllık Galatasaraylı gibi değiller mi?Son iki sezondaki çöküş sonrası açıkcası takımın toparlanması ve eski kimliğine dönmesi iki üç yılı bulur diye tahmin ediyordum.Yapılan yerli yabancı transferlerin kalitesi ve uyumu süreci çok hızlandırdı.Hemen hepsi ilk geldiğinde eleştirildi.Muslera'nın bonservisi,Ujfalusi'nin yaşı (İtiraf ediyorum bende Ujfalusi gelecekti Neill niye gitti demiştim)Melo'nun Juventus performansı ve bidonluğu ! Eboue'nin jokerliği ! çok yazılıp çizildi...İlk devre sonunda hepsi mevkilerinde ligin en iyisi belki de...


Muslera ve Melo nokta transferdi sezon başı.Ucuz etin yahnisi değil kaliteli ama pahalı oyuncu seçeneği bu kez doğru çıktı.Mondragon sonrası uzun yıllar kaleye güven veren bir kişi geçti diyebiliriz.Melo,savunma hattının önünde dalga kıran adeta.Onu geçmek yürek istiyor rakipler için.Takıma olan katkısı ve bağlılığı nedeni ile bonservisi alınmalı elbette.


Arda sonrası alt yapıdan oyuncu çıkmaz olmuştu...Terim'in Semih ve Emre'ye formayı vermesi o yolu tekrar açtı.Semih takımın bankosu olabilir ancak Emre şu an için iyi bir alternatif konumda...

Sıfır bonservis ile alınan Elmander'den kimse bu düzey bir katkı beklemiyordu.Profesyonelliği,gol kadar asist katkısı ve fizik gücü ile forvet hattına güç kattı.Parayla alıyorum desen 8-10 milyon euro luk futbolcu bu piyasada.


Selçuk İnan...17 maçın tamamında 90 dk. oynayan tek futbolcu...Kendi adıma konuşayım,Alex Türkiye'nin en iyi futbolcusu kim sorusuna Selçuk İnan demeden önce bu kadar alıcı gözle izlememiştim kendisini.Manisaspor ve Trabzonspor sonrası Galatasaray'da Terim ile kendini tekrar dosta düşmana gösterdi.Yetenek kadar istikrarda çok önemli tabii ki.17 maç 90 dk. benim için 5 gol 5 asist kadar önemli.Aldığı yıllık ücreti tartışana gülerim.Bir, Nobre'nin geçen sezon 2,5 milyon euro aldığı ligde bu adama ne versen bedava kalır...İki,sıfır bonservis ile alındı ayrıca.Elmander gibi ölüsü 8-10 milyon Euro eder var mı itirazı olan?

2 yorum:

el fenomeno dedi ki...

Sen ortayı açtın bize de dokunmak kaldı :) Hiçbir itiraz yok, kısa ve öz, harika analiz

selaminko dedi ki...

Emre Çolak Ardavari hareketleri nedeniyle beni iğreti ediyor bazen ama bu cocuk sansı hakediyor. Umarım bu ikilinin yanına daha da iyileri gelir.