12 Haziran 2010 Cumartesi

Dünya Kupasından # 1...

*Turnuva bu golle başladı.Hazırlanışı ve bitişi şık bir goldü.Hızlı hücuma etkili pasla nasıl çıkılır dersi niteliğindeydi.İlk golü ev sahibi takımın atması onlar adına güzel oldu.Bir arkadaşım mesaj attı dün gece maçları yazacak mısın diye...Valla bir değil iki değil tam 64 maç var.İş ve sıcaklar nedeni ile olacak dava değil yani.Canımız istedikçe kısa kısa yazarız maçlarda yaşananları .

*Maçın en hareketli adamı tanıdık bir isim,Gio Santos ...Galatasaray bonservisini alıp Rijkaard ile yola devam eder mi yoksa başka bir Avrupa ligine mi gider bir ay içinde belli olur.Hızlı,efektif bir yapısı var,girdiği pozisyon attığı gol oranı düşük son zamanlarda.Fiziksel olarak güçlü ve daha 21 yaşında iken vazgeçmek hata olur bence.

*Özellikle ilk yarıda Meksika'nın bulduğu her pozisyonda o vardı.Arda ya da Hasan Şaş ile karşılaştıranlar var stil olarak.Hepsi yetenekli ancak Santos'un farkı topla çok hızlı ve savunmayı dağıtan bir deliciliği var.Galatasaray Arda-Baros-Keita ileri üçlüsüne Kewell ve Dos Santos alternatifini yaratarak yeni sezona girse hiç sorunu kalmayacak bence bu bölgede.Asıl yapılması gereken stoper ve savunmaya dönük orta saha oyuncusu transferi.


*Uruguay-Fransa maçının keyifsiz olacağını düşünüyordum yanıltmadı.Dışarıda olduğumdan göz ucu ile izledim.Bulunduğum mekandaki ses nedeni ile vuvuzela sorun olmadı bu maçta.
*Fransa Zidane sendromunda çıkamadı henüz.Hücum aksiyonları çok etkisiz gözüktü maç boyu.
*Govou-Anelka-Ribery-Gourcuff birbiri ile çok uyumsuzdu,sanki ilk defa bir arada oynuyorlar gibiydi.
*Lugona bildiğiniz gibi...Suarez ve Forlan ilk maçta sessiz kaldı.İkinci maçını kazanan bu gruptan çıkar bu sonuçlardan sonra.

*Adetleri bu deyip geçicem ama olmuyor.Ne sesmiş arkadaş iki dakika bırakmadan 60 bin kişi üfledi ilk maçta.G.Afrika kalecisinin konu ile ilgili maç sonu demeci budur.
''Taraftar yeterince çok vuvuzela çalmadı. Umarım gelecek maçta daha çok çalarlar. Yeterli olamadılar, sanki Meksika evinde oynuyor gibiydi. Daha fazla ses çıkaran taraf Meksikalılar'dı. Seyirci 12. adamımız olmalı. O vuvuzelaları çalmalılar''
Khune (Güney Afrika Kalecisi)

Hiç yorum yok: