26 Haziran 2008 Perşembe

Lineker'in Dediği Oldu !











Öncelikle şunu yazmalıyım turnuva boyunca sahaya çıkan herkesin bu yarı finalde ama az ama çok emeği var.O yüzden Emre şunu yaptı Mehmet bunu yaptı demenin anlamı yok.Rüştü o topa çıkmasaydı diyenler Hırvatistan maçında çıkardığı toplara saysınlar.
İlk defa maçta öne geçtik ama 5 dk. sonra golü yedik.Maçın genelinde istatistiklere de yansıdığı gibi iyi bir oyun çıkardık.Lineker’in dediği gibi Almanlar kazandı sonunda…
Hakem Almanya’nın penaltısını vermediği andan itibaren takdir haklarını hep rakipten yana kullandı.Semih’in pozisyonu sarı kart ise Almanya o ana kadar en az 3 sarı kart görmeliydi.
Dün yazdığım gibi Milli takımımız ile Almanya arasında San Marino-Fransa gibi kalite açısından uçurum yok.Sadece daha oturmuş bir takımlar ve cezalı sakat oyuncuları bizim kadar fazla değildi.
Bir takımın başarılı olması için geri dörtlüdeki iki stoperin tecrübeli ve kaliteli olması çok önemli.Galatasaray senelerce şampiyonluklar yaşarken ve UEFA kupasını aldığında Popescu-Bülent ikilisi,Beşiktaş’ın 100.yılında Zago-Ronaldo ikilisi,Fenerbahçe’nin son şampiyonluğunda Edu-Lugano ikilisi vs.vs.örnekleri çoğaltmak mümkün.Dün ilk defa o bölgede oynayan Mehmet Topal ve her daim sakat ve sakar Gökhan Zan ile daha iyisini beklemek biraz hayalcilikti.Kaleci,Orta saha ve Forvet oyuncuları açısından Almanya kesinlikle bizden çok daha kaliteli değil ama defans hattında Metzelder ve Mertasacher maçın Almanya’ya dönmesinde etkendi.
Final ve kupa ulaşılmaz değildi bizim için ama buraya kadarmış.Emeği geçen herkese kendi adıma bizi mutlu ettikleri her dakika için teşekkür ederim.




Hiç yorum yok: