1 Aralık 2014 Pazartesi

Hamza Hamzaoğlu Galatasaray'da


Öncelikle yuvam diyebileceğim yerdeyim. Tekrar burada olmaktan mutlu ve gururluyum. Buraya bizi layık gören başta Başkan Duygun Yarsuvat olmak üzere, yönetim kurulu üyelerimize teşekkür etmek istiyorum. Umuyorum ki mahcup olmayız. Güzel şeyler söylemek isterim. Başarılı olmak için elimizden gelen her şeyi  yapacağız. Sahada kazanmak için sportmenlik çerçevesinde mücadele eden bir Galatasaray yaratmaya çalışacağız. Sorumluluklarımızın farkındayız. Bu inançla birlikte sinerjiyi oluşturup hedeflerimize teker teker ulaşmak istiyoruz. Biliyorsunuz milli takımda bir görevim vardı. Yıldırım Demirören ve Fatih hocama ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Hiçbir şekilde benim önümde durmadılar ve bu fırsatı değerlendirmem gerektiğini söylediler. Fatih hocam da benim bu görevi yapabileceğimi söyledi ve bana o güveni verdi."


Hamza Hamzaoğlu, 15 Ocak 1970’te Yunanistan’ın yoğun Türk nüfuslu şehirlerinden Gümülcine’de doğdu. Ailesiyle birlikte bir gece vakti gizlice sınırı geçerek Türkiye’ye sığındıklarında 7 yaşındaydı. İzmir’de büyüdüğü mahalledeki arkadaşlarıyla kurdukları Fatihspor’un hem oyunculuğu hem de antrenörlüğünü yapan Hamzaoğlu, nüfus cüzdanı olmadığı için, altyapısında oynadığı İzmirspor’da ancak 18 yaşında profesyonel olabildi.
18 ila 21 yaşları arasında İzmirspor'da A Takım formasını giyen Hamza Hamzaoğlu’nun hayatı, 1991 yılında oynadığı bir hazırlık karşılaşması ile değişti. Teknik direktörlüğünüSepp Piontek’in, yardımcılığını Fatih Terim’in yaptığı milli takım için İzmir’de yapılan seçmelere katılan genç futbolcu, kendi ifadesiyle “takım oyununa yatkın bir futbolcuyken, seçmelerde herkesin kendisine oynaması” nedeniyle başarı sağlayamadı. Ancak  Fatih Terim yönetimindeki seçilen oyuncuların İzmir’de kampa girmesi ve İzmirspor ile hazırlık maçı yapmasıyla Terim’in dikkatini çekti ve önce Ümit Milli Takım ardından da Galatasaray formasını giymeye başladı.
Galatasaray’da Mustafa Denizli, Karl-Heinz Feldkamp, Reiner Hollmann veReinhard Saftig gibi teknik adamlarla çalışan Hamza Hamzaoğlu, dört yıl giydiği sarı kırmızılı formayı sol kanadın arkası ve önünde başarıyla taşıdı. O dönem 8 numaralı formayla özdeşleşen Hamzaoğlu, ayrıca futbol sahalarının en centilmen isimlerinden biri olarak ün yaptı. 1995-1996 sezonu öncesi İstanbulspor’a transfer oldu. Daha sonra arkasına alacağı ekonomik destekle ligde zirveyi hedefleyen ve Oğuz Çetin, Aykut Kocaman, Sergen Yalçın, Gökhan Keskin, Gerson gibi oyuncuları kadrosuna katan sarı siyahlı ekipte 4 yıl top koşturan, ardından Siirt Jetpaspor, Yimpaş Yozgatspor, Kombassan Konyaspor formalarını giyen Hamza Hamzaoğlu, dönem itibariyle Galatasaray’ın pilot takımı olan Beylerbeyi’nde futbolu bıraktı.
Futbolculuk kariyerini noktalamasının ardından, İstanbulspor’daki teknik direktörü Saffet Susiç’in yanında Konyaspor, Çaykur Rizespor ve Ankaraspor takımlarında görev yapan Hamzaoğlu, birinci adamlıktaki ilk tecrübesini 1. Lig’deki Malatyaspor’da yaşadı. Büyük bir ekonomik krizin içindeki sarı kırmızılı ekipte 14 futbolcuyla ortalamanın üstünde bir grafik çizen genç antrenörün işine buna karşın ligin bitimine 10 hafta kala son verildi. Daha sonra Eyüpspor’un başına geçen Hamzaoğlu, beşinci hafta sonunda attığı tek gol ve topladığı iki puanla son sırada yer alan İstanbul ekibini çok büyük bir yükseliş dönemine sokarak sezon sonunda play-off finali oynattı.
Eyüpspor’un ardından Denizlispor’un başına geçen Hamza Hamzaoğlu, 1. Lig’de ilk yarıyı lider bitirmesini sağladığı Ege ekibiyle yollarını ikinci yarının ikinci maçı sonunda ayırdı. Hamzaoğlu’nun istifasını, Ege’nin bir başka yeşil siyahlı ekibi Akhisar Belediyespor’un teklifi izledi. Ligin bitimine 10 hafta kala başına geçtiği Akhisar’da genç teknik adamı bekleyen zor tablo, rakiplerinden birkaç maç fazlası olmasına karşın, kümede kalması için yakalaması gereken takımdan 4 puan geride bir takımdı. Akhisar, o sezon kümede kalmakla kalmadı, takip eden sezonu şampiyonlukla kapattı ve Süper Lig’e çıktı. Böylece Hamza Hamzaoğlu’nun da Süper Lig kariyeri başlamış oldu.
Alışılagelmişin aksine Süper Lig’e çıkışıyla birlikte kadrosunda köklü bir revizyona gitmeyen Akhisar Belediyespor, lige iyi bir giriş yapmış ve üç hafta sonunda 5 puana ulaşmışsa da, birbiri ardına gelen mağlubiyetler Ege ekibinin Süper Lig'de kalıcı olamayacağı intibası oluşturmuş ve ilk yarı sonunda Akhisar 15 puanla ligin dibine oturmuştu. İkinci yarıda, Yunan golcü Theofanis Gekas’ın da takıma katılmasıyla birlikte çıkışa geçen Akhisar Belediyespor, özellikle son düzlükte müthiş bir ivme kazanarak 42 puanla ligi 14. sırada tamamladı. Son 7 maçta 5 galibiyet, 1 beraberlik alan Hamzaoğlu’nun ekibi, tek mağlubiyeti ise 90+2 ve 90+4. dakikada gelen gollerle Antalyaspor’dan aldı (4-3).
Hamza Hamzaoğlu, Akhisar Belediyespor’daki son sezonunda ise uzun süre Avrupa Kupalarına katılma iddiasını sürdürdüğü Süper Lig’i 10. sırada bitirmiş ve sezon sonunda, Eylül ayında başlayan Türkiye A Milli Futbol Takımı Antrenörlüğü ve Genç Milli Takım Teknik Direktörlüğü görevlerine odaklanmak üzere takımından ayrılmıştı.

Hiç yorum yok: