10 Ağustos 2014 Pazar

Galatasaray'da Kadro Mühendisliği



11'e çok takılmayın üzerinde değişiklik yaparak Galatasaray'ın 2014 sezonunu biraz değerlendirelim.
Mancini sonrası Prandelli'nin 4-2-3-1 formasyonu ile sahada olacağı aşağı yukarı belli.Bu diziliş ile kanat futbolcuları hem hücumda hem de savunmada büyük önem kazanıyor.
Kaleden başlayalım bu sezona kadar Muslera'nın arkasında ne Ufuk ne Eray ne de Aykut güven vermiyordu açıkcası...Alınabilecek en uygun isim Sinan Bolat'tı ve bence yerinde transfer...Lig yarışında 5+3 nedeniyle bazı maçlarda 11 başlar mı şimdiden bir şey söylemek zor ama iyi bir yedek kaleci olacağını düşünüyorum.
Sağ bek Veysel o şimdiden belli oldu.Hamit fizik olarak iyi duruma geldiğinde alternatif olur.Yabancı stoper aranıyor ama daha Dany ve Eboue gitmedi.Sezon Semih ve Chedjou ile başlar Koray ve Hakan yedek olur.Göndermek istediğimiz futbolculara yurt içi ve yurt dışından doğru dürüst talip çıkmaması yönetim başarısızlığı bana göre.Adamı resmen ölmüş eşek durumuna düşürüp piyasasını sıfırlıyoruz.Sol bek için ilk tercih elbette Telles ama onunda savunma yönünde sıkıntı var.Hakan Balta artık sol bek için yaşlı ve yavaş bana göre.Sol stoper için alternatif olur ancak.
Orta saha belki en rahat bölge...Yıllardır uyum içinde olan Selçuk-Melo yine banko.Sneijder forvet arkası serbest 10 numara olarak sahada hücuma liderlik yapacak yeni sezonda da.Onu Emre ve Yekta yedekler sezon boyunca.Kanatlar cadı kazanı.Olcan 11'de banko.Savunma da Telles ya da Chedjou olmadığında Bruma-Amrabat sahada olur. Yasin ve Aydın alternatif olacak o bölgede.
Drogba sonrası yabancı forvet aslında gerekiyor ama 5 yabancı sınırı kadro yapısını zorluyor elbette.
Tüm bir sezonun yükünü Burak-Umut ile kaldırmak zor. Şampiyonlar Ligi-Türkiye Ligi-Türkiye Kupası derken o bölgeye takviye şart.Huntelaar ve Podolski gündemdeki isimler ve CL de başarı isteniyorsa golcü transferi kaçınılmaz oluyor.

Sezon başlarken tekrar son kadroya göre yazarız bir şeyler.

Hiç yorum yok: