22 Ocak 2014 Çarşamba

Alex Telles Galatasaray'da...

Yıllardır beklenen sol bek transferi sonuçlandı nihayet.Geçen sezon Brezilya'nın en iyi sol beki olması iyi bir referans ancak çok başarılı olacağının garantisi değil.Chedjou'da Fransa'nın en iyi stoperi olarak gelmişti ama katkısı üst düzey değil.Önemli olan takım kimyasına uyumu.Kısa özgeçmişi aşağıda.

15 Aralık 1992 doğumlu olan Alex Telles, Brezilya'nın güneyinde yer alan Caxias do Sul'de dünyaya geldi. Juventude altyapısında futbola başlayan Telles, 2011-2012 sezonundan itibaren A takımda forma giymeye başladı. Alex Telles, 2013 yılının Ocak ayında ise Gremio takımına transfer oldu. Yeni takımında Ocak ayından itibaren görev almaya başlayan Telles, geçtiğimiz Mayıs ayında başlayan Brezilya Seria A’da ilk kez forma giydi. 
Brezilya Milli Takımı’nın eski teknik direktörlerinden Vanderlei Luxemburgo yönetimindeki Gremio’da ilk haftadan itibaren ilk 11’de sahaya çıkan genç futbolcu Elano, Ze Roberto, Cris ve Dida gibi tecrübeli oyuncularla Gremio’nun başarısı için ter döktü. Geçtiğimiz sezonu 2. sırada tamamlayan Gremio’da 34 maça çıkan Alex Telles, 1 gol attı ve 3 sarı kart gördü. Sol kanatta görev alan genç oyuncu, Copa Libertadores’te ise 3 maçta görev aldı. 

Hiç yorum yok: