17 Mart 2013 Pazar

Galatasaray Çeyrek Finalde...

Fatih Terim'in ve Galatasaray'ın zor maçları başarı ile geçmesi genlerinde var bu kesin...Maç öncesi yazımda Drogba tek forvet ve orta sahada bir fazla oyuncu ile çıkmanın daha iyi olacağını düşündüğümü söylemiştim,Terim yine Terim'liğini yaparak maça Almanya'da skor dezavantajı olmasına rağmen Drogba-Burak ikilisi ile çıktı.CL de çeyrek finale kalmanın yolu bu kalibrede maç tecrübesi fazla olan Drogba ve Sneijder ile maça başlamayı zorunlu kılıyor bir bakıma.Bu kadar üst düzey futbolcuları zaten bu maçlar için alıyorsunuz sonuçta...
Burak'ın verilmeyen penaltısı ve yenilen golde Drogba'ya faul konusunda herkes fikir birliği etmişken maçın ilk 20 dakikada 1-0 olması keyifleri kaçırdı...

Grup aşamasında da çok önemli ancak bu seviyede tecrübe çok ön plana çıkıyor.Schalke 04 çok iyi takım ancak Galatasaray kadar tecrübeli değil.Eboue ve Hamit'in final oynamışlığı Drogba ve Sneijder'in kupa kaldırmışlığı var,oynamaktan da öte tecrübe bunlar ve bu seviyede çok işe yarıyor.

Sezon başından beri direkleri döven Hamit'in ısrarla iyi transfer olduğunu söyledim arkadaşlarıma...Bitik,işe yaramaz,yazık o paralara yorumları yapılırken,özellikle CL maçlarında fark yarattığını hatırlattım.Bu sezon CL de oynanan 8 maçın 4 de maçın adamı Hamit Altıntop seçildi,bu önemli bir istatistik...Çok beklediği golü tam maçında ve tam zamanında geldi...Öyle bir gol oldu ki rakibin kimyasını bozdu ayrıca.

 İyi niyetinden ve profesyonelliğinden asla şüphe duymadım Hamit'in kendi adıma.Doğup büyüdüğü ve uzun süre oynadığı takıma rakip olduğu sahada attığı bu gol turun habercisi oldu.

 Hamit'in golü sonrası tribünlere bakın, ön sıradaki Almanlar bile seviniyor gole !


Burak artık uluslararası bir yıldız oldu...Şampiyonlar ligi seviyesinde son 6 maçta 8 gol adama sınıf atlattırır bu kesin.
Galatasaray onu transfer ederken 5 milyon Euru ödedi ancak şu anda Avrupa piyasasında değeri 15-20 milyon Euro arasında ...

Hayat böyle bir şey işte...üç beş sene önce Hem Beşiktaş hem de Fenerbahçe'den gönderilen adam bugün CL de Drogba ile çift forvet oynuyor.

Şampiyonlar ligi çeyrek finali keyfi soyunma odasında yaşanıyor...Başarılı olmanın yolu yıldızlar topluluğu olmaktan değil,takım olmaktan geçiyor elbette.

Hiç yorum yok: