15 Şubat 2021 Pazartesi

Arena Kale Oldu


 Kasımpaşa karşısında Kerem Aktürkoğlu ve Mostafa Mohamed'in golleriyle sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrılan Galatasaray, ligdeki galibiyet serisini 6 maça taşıdı. Ligde son mağlubiyetini 19. haftada Beşiktaş deplasmanında alan Fatih Terim'in öğrencileri takip eden 6 maçlık sekansın tamamını kazanarak liderlik koltuğuna oturdu. Beşiktaş derbisinin ardından sırasıyla Denizlispor, Malatyaspor, Gaziantep, Başakşehir, Fenerbahçe ve Kasımpaşa'yı mağlup eden Galatasaray bu karşılaşmalarda kalesinde sadece 3 gol görürken rakip fileleri de 15 kez havalandırdı. 

Ligde oynadığı son 6 maçı kazanarak zirveye kurulan Galatasaray, aynı zamanda evinde oynadığı son 9 maçta da rakiplerine kaybetmedi. İç sahada çıktığı 11 karşılaşmada tek mağlubiyetini 5. haftada oynanılan Aytemiz Alanyaspor karşılaşmasında yaşayan Fatih Terim'in öğrencilerinin, takip eden 9 karşılaşmada bileği bükülmedi. Galatasaray söz konusu bu süreçte 7 galibiyet - 2 beraberlik elde ederek iç sahayı adeta bir kaleye çevirdi. 

Galatasaray iç sahada sırasıyla Ankaragücü, Hatayspor, Göztepe, Gençlerbirliği, Denizlispor, Başakşehir ve Kasımpaşa'yı mağlup ederken Kayserispor ve Antalyaspor ile berabere kaldı. 

Hiç yorum yok: