5 Kasım 2016 Cumartesi

Galatasaray ; 1 - Başakşehir ; 2


Cuma gecesi olmasının etkisi ile tribünler boş kaldı diyebiliriz.Lider ile maç olduğu için zor olacağı malumdu zaten ama en kötü beraberkil bekliyordum Galatasaray'dan. Trabzonspor sonrası üst üste ikinci içerde yenilgi zirve yarışı için hiç iyi olmadı tabii ki.
Başakşehir İBB'nin devamı bir takım..Yıllardır sevmem ama takdir etmek gerek.Yönetim teknik adam ve kadro istikrarı olarak Türkiye'ye örnek olacak seviyeye yaklaşıyorlar. Bir şampiyonluk sürprizi çıkar mı? Çok kolay değil...Son haftalara kadar ilk 4 takım içinde kalır ama ötesi tecrübe istiyor.



GS evinde baskı kursa bile gollük pozisyon anlamında büyük eksiklik yaşıyor. Bruma'nın ayağına bakar bir durum var maalesef sahada.
Takımda bir ay önce oluşan iyi hava biraz bozulmuş gibi...Evimizde coşku ile oynayıp az ama etkili 20 bin taraftar önünde kazanmak gerekiyor bu tip maçları.Gol pozisyonu bu kadar az iken çok pasa dayalı ama temposuz futbol büyük takıma yakışmıyor özellikle iç saha maçında.Sneijder'in gollük 3-4 şutu dışında kaleyi bulan yok. Selçuk iyiye varlığı sorgulanır hale geldi...Artık FB maçında olacağını sanmıyorum ama De Jong ve Tolga ikilisi denenmesi gerekiyor.2011 senesinde ileri etkili paslar atan adam sürekli yan pas yapar hale geldi Biz ondan tempo değil oyuna akıl katmasını bekliyoruz bu tecrübesi ile ama yok.Pozisyona giremedikten sonra istersen orta sahada 1500 pas yap benim ve kimsenin umrunda değil...Pas yüzden isterse %95 olsun etkili atağa gidemiyorsan hikaye.
Semih bu hali ile nasıl Serdar'dan formayı alıyor Riekerink Bey'e sormak gerekiyor.
İç sahada oynuyorsun , forvet doğal olarak Eren,arkasında Sneijder tamam  kanatların birinde Bruma banko ona da eyvallah , Podolski yerine Sinan ile başlamışsın o da tercih anlarım ama 1-2 yenik duruma düşmüşken maçı etki edecek ilk adamın Podolski ve oyuna çok geç giriyor bu net teknik adam hatası bana göre.



Eren'de form düşüklüğümü var yoksa doğru kullanmıyor muyuz tartışılır...Bu fizikte forvetin var ceza sahasına doğru dürüst 3-5 orta yapan adam yok takımda.
Lider ile 6 puan fark ve arada BJK var...Zirve yarışı daha çok su kaldırır ancak bu hedef maçlarda yenilgi takımı amacından uzaklaştırıyor.

Hiç yorum yok: